Φοροδιαφυγή στο κέντρο που τραγουδά ο Πάνος Κιάμος

08:29 3/12/2013 - Πηγή: TNSite

Πληθαίνουν τα νυχτοπερπατήματα των ελεγκτών για την πάταξη της φοροδιαφυγής σε κέντρα διασκέδασης και μπαρ, με το «club 22», όπου εμφανίζεται ο γνωστός τραγουδιστής Πάνος Κιάμος, να αποτελεί το πιο πρόσφατο παράδειγμα φορολογικής παραβατικότητας.

Έπειτα από έλεγχο που πραγματοποίησαν, το βράδυ του Σαββάτου, άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν κοπεί αποδείξεις ύψους 13.578 ευρώ τόσο για ποτά όσο και για λουλούδια.

Συγκεκριμένα,

δεν εκδόθηκαν φορολογικά παραστατικά συνολικής αξίας 8.675 ευρώ από τη διάθεση φιαλών οινοπνευματωδών ποτών, 2.863€ από τη διάθεση ατομικών ποτών και 2.040 ευρώ από την πώληση δίσκων λουλουδιών. Λουλουδοπόλεμος... duty free!

Επιπλέον, διενεργήθηκε έλεγχος στις δηλώσεις Φόρου Προστιθέμενης Αξίας για τα τρία τρίμηνα του 2013. Συνελήφθησαν ένας υπήκοος Αλβανίας, 33 ετών, προσωρινά υπεύθυνος του κέντρου διασκέδασης, καθώς και ένας 44χρονος υπεύθυνος των ταμείων του καταστήματος.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν την Κυριακή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ αναζητείται μια… 80χρονη, η οποία εμφανίζεται στα χαρτιά σαν νόμιμη ιδιοκτήτρια του κέντρου.

Όργιο παρανομιών

Παράλληλα, από την έρευνα των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε ότι σε άλλο κέντρο διασκέδασης στην Αθήνα δύο υπάλληλοι δεν είχαν καταχωρηθεί στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανομένου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.).

Το ίδιο φαινόμενο παρατηρήθηκε και σε εστιατόριο στον Κορυδαλλό, όπου επίσης τρεις εργαζόμενοι δεν είχαν πιστοποιητικό υγείας.

Για τις παραβάσεις που διαπιστώθηκαν θα ενημερωθούν και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ., ΙΚΑ ΕΤΑΜ και Σ.ΕΠ.Ε., για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται...

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που τα μαγαζιά στα οποία εμφανίζεται ο Πάνος Κιάμος μπαίνουν στο στόχαστρο των Αρχών.

Στις 3 Αυγούστου 2013, άνδρες της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Ειδικών Υποθέσεων του Σ.Δ.Ο.Ε. Θεσσαλονίκης, έπειτα από έλεγχο που είχαν διενεργήσει στο νυχτερινό κέντρο στο οποίο τραγουδούσε ο δημοφιλής αοιδός στην Καλλιθέα Χαλκιδικής, είχαν διαπιστώσει πληθώρα παραβάσεων εφαρμογής των διατάξεων του ΚΦΑΣ.

Τότε, το Σώμα είχε προβεί στον καταλογισμό των παραβάσεων και στο κλείσιμο του καταστήματος για 48 ώρες.

Madata

Keywords
Τυχαία Θέματα