«Έτσι καταφέραμε το απίστευτο»

12:49 27/5/2013 - Πηγή: TNSite
Από την κόλαση στον παράδεισο πέρασε η Καλλονή κατά τη διάρκεια της τελευταίας αγωνιστικής της Football League, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Ηλίας Κώτσιος στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Εάν δείτε το πρόγραμμα που είχαμε από τα Χριστούγεννα και μετά, όταν ήρθε και ο κύριος Τεννές, είχαμε όλα τα ντέρμπι εκτός έδρας και δεν χάσαμε κανένα», τόνισε ο έμπειρος αμυντικός και συνέχισε:

«Επίσης, εκμεταλλευτήκαμε την έδρα

μας και αυτό δημιούργησε άγχος στους αντιπάλους μας. Έτσι καταφέραμε το απίστευτο».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ηλίας Κώτσιος...

Για το αν πίστευε στην άνοδο της Καλλονής στη Σούπερ Λίγκα

«Για αυτό την επέλεξα. Αν και το καλοκαίρι ήταν λίγο παράξενο, επειδή είχα συμφωνήσει με τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά λόγω του προβλήματος που είχε με την αδειοδότηση επέλεξα να έρθω σε μία ομάδα που είχε στόχο να ανέβει στην Σούπερ Λίγκα και έχει έναν πρόεδρο για να τα καταφέρει. Ήταν πολύ δύσκολο, αλλά δικαιώθηκα. Μας βοήθησε ο Θεός και πετύχαμε αυτό τον σπουδαίο στόχο».

Για όσους αμφισβήτησαν την επιλογή του να παίξει στη ομάδα της Μυτιλήνης

«Η ομάδα δεν ήταν μέσα στα μεγάλα φαβορί. Κανείς δεν την ανέφερε, αφού αρκετοί μας θεωρούσαν αουτσάιντερ. Δεν ήθελα να μιλήσω για την ομάδα, αλλά για όσους έκριναν την επιλογή μου. Αρκετοί, όταν επέλεγα την Καλλονή, δεν περίμεναν να πάω σε μία ομάδα της Football League, από τη στιγμή που προερχόμουν από τη Σούπερ Λίγκα».

Για τη χαρά της ανόδου στη Σούπερ Λίγκα και της κατάκτησης του νταμπλ με τον Παναθηναϊκό

«Είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Σίγουρα η χαρά του νταμπλ ήταν τεράστια, επειδή πολλά χρόνια να κατακτήσει το πρωτάθλημα, αλλά με βάση τη δυναμικότητα του πρωταθλήματος και το γεγονός ότι η Καλλονή είχε να αντιμετωπίσει πολύ σημαντικές ομάδες, όπως η Λάρισα, η Καβάλα και ο Ηρακλής είναι και αυτό κάτι μοναδικό.

Θέλαμε να φτιάξουμε μία ομάδα να παλέψει και να κάνει το θαύμα. Το αξίζαμε και παίξαμε καλό ποδόσφαιρο. Παρότι δεν ήμασταν στην τριάδα του πρωταθλήματος, τα καταφέραμε την τελευταία αγωνιστική.

Εάν δείτε το πρόγραμμα που είχαμε από τα Χριστούγεννα και μετά, όταν ήρθε και ο κύριος Τεννές, είχαμε όλα τα ντέρμπι εκτός έδρας και δεν χάσαμε κανένα.

Επίσης, εκμεταλλευτήκαμε την έδρα μας και αυτό δημιούργησε άγχος στους αντιπάλους μας. Έτσι καταφέραμε το απίστευτο».

Για την παρουσία του προέδρου του συλλόγου, Νίκος Μιχαλάκης

«Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχει ένας πρόεδρος και αγαπάει την ομάδα του. Είμαι ένα χρόνο εδώ και τα πράγματα έχουν αλλάξει από τότε που ήρθα.

Έχει φτιάξει ένα καταπληκτικό γήπεδο. Είναι ένας πρόεδρος που έχει στόχους και θέλει να κάνει πράγματα για την ομάδα. τα αποτελέσματα θα τον βοηθήσουν και θα πετύχει και άλλα πράγματα. Ελπίζω όλα να του πάνε καλά. Σε αυτή τη συγκυρία που η οικονομική κατάσταση των ομάδων δεν είναι καλή, εκείνος τα έχει όλα νοικοκυρεμένα».

Για το αν θα παραμείνει στην Μυτιλήνη

«Δεν μπορώ να πω αν θα συνεχίσω, αφού κανείς δεν ξέρει τι μας ξημερώνει. Εγώ θέλω να συνεχίσω να παίζω ποδόσφαιρο. Τώρα τι θα γίνει δεν μπορώ να ξέρω.

Αυτό που σκεφτόμαστε είναι να συνειδητοποιήσουμε αυτό που έγινε, επειδή ήταν μία πολύ δύσκολη σεζόν με πολλές αγωνιστικές και αρκετοί παίκτες έχουν φτάσει στα όριά τους.

Έπαιζαν μηχανικά και σκέφτομαι εκείνους που θα παίξουν στα πλέι οφ. Θα δω τι σκέφτεται ο πρόεδρος. Εκείνος θα αποφασίσει αν θα μου κάνει πρόταση».

Για το αν γνώριζαν την εξέλιξη των αγώνων, την ώρα που εκείνοι έπαιζαν με τον Ολυμπιακό Βόλου

«Όταν ξεκινήσαμε τον αγώνα, ξέραμε ότι δεν μας βόλευε το Χ. Όταν χάναμε μάθαμε ότι ο Ηρακλής χάνει από τον Παναιτωλικό.

Όταν ισοφαρίσαμε, αντιδράσαμε γρήγορα και ξέραμε ότι με την ισοπαλία είμαστε στη Σούπερ Λίγκα. Αυτό που έγινε χθες ήταν από την κόλαση στο παράδεισο και μόνο στο ποδόσφαιρο μπορείς να το ζήσεις. Από μία έμπνευση, με πέρασε αριστερά ο προπονητής μου και προωθήθηκα και βάλαμε το γκολ».

Για το αν έχει αποδοθεί δικαιοσύνη με βάση τη συνολική εικόνα των ομάδων

«Ο Απόλλων είχε σταθερή πορεία. Ο Εργοτέλης είχε και εκείνος, αλλά έκανε μία κοιλία και θα μπορούσε να τον είχε πάρει η κάτω βόλτα. Όσον αφορά εμάς, πιστεύω ότι είχαμε την καλύτερη ομάδα, αν αναλογιστούμε τον βαθμό δυσκολίας των αγώνων που είχαμε να δώσουμε. Έτσι πιστεύω ότι οι ομάδες που ανέβησαν πήραν δίκαια την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα».

Για τον Μπάμπη Τεννέ

«Δεν είχαν συνεργαστεί ξανά με τον κ. Τεννέ. Αυτό που έχει αυτός ο άνθρωπος μας είχε πει ότι η άνοδος θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική με τον Ολυμπιακό Βόλου και δικαιώθηκε στο τέλος.

Έχει μια ηρεμία σαν άνθρωπο και την μεταδίδει στους παίκτες. Όταν χάσαμε στην Επανομή και δεν καταφέραμε να κερδίσουμε τον Βύζαντα, κράτησε χαμηλούς τόνους και κράτησε σε εγρήγορση την ομάδα.

Μου έδωσε μια μεγάλη χαρά. Τον Δεκέμβριο είχα ένα πρόβλημα με την οικογένειά μου, αλλά με κράτησε ο προπονητής και μου είπε πως θα τα καταφέρουμε. Όπως τον είδα χθες, αυτή ήταν η πιο συγκινητική άνοδος που έχει κάνει στις πέντε που έχει εργαστεί. Οφείλουμε να τον ευχαριστήσουμε. Πρέπει να του κάνουν άγαλμα εδώ στη Μυτιλήνη».

Πηγή: sport-fm.gr

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα