Έρευνα στο στρατό για χρυσαυγίτες - εκπαιδευτές

16:57 22/9/2013 - Πηγή: TNSite

Εντολή για να διερευνηθεί το ενδεχόμενο εκπαίδευσης μελών της Χρυσής Αυγής από εν ενεργή στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων έδωσε στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Μιχ. Κωσταράκο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δ. Αβραμόπουλος μετά την συνέντευξη στο "Βήμα της Κυριακής" μέλους της φασιστικής οργάνωσης, που ανέφερε:

"Τέτοιου είδους εκπαιδεύσεις γίνονται

περιστασιακά σε δάση της Αττικής και σε άλλες περιοχές της χώρας, τις περισσότερες φορές με πλήρη μυστικότητα και με ειδική μέριμνα για να μη γίνονται αντιληπτοί από αστυνομικούς κλπ. Ως εκπαιδευτές χρησιμοποιούνται πρώην και εν ενεργεία μέλη των ΟΥΚ, των ΛΟΚ και άλλων ειδικών μονάδων. Ωστόσο και πολλοί από τους, που πλαισιώνουν τις φάλαγγες της Χρυσής Αυγής προέρχονται, κατά προτεραιότητα, από τις ειδικές μονάδες του στρατού".

Την ίδια στιγμή τέλος στην κρατική χρηματοδότηση ζητά να μπει με επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών, Γ. Μιχελάκη, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας. Ο κ. Δένδιας προτείνει τη διακοπή αυτή για τα κόμματα εκείνα των οποίων οι αρχηγοί ή περισσότεροι από το 1/10 των βουλευτών παραπέμπονται για αδικήματα των άρθρων 187 ή 187α ή 187γ ή για κακούργημα που τιμωρείται με ποινή κάθειρξης άνω των 10 ετών.

megatv

Keywords
Τυχαία Θέματα