Επιστρέφουν οι ταξιδιώτες και... η τοξική ομίχλη στο Πεκίνο

05:00 23/10/2013 - Πηγή: TNSite

Επιστρέφουν οι κάτοικοι του Πεκίνου μετά τις διακοπές τους και μαζί η τοξική ομίχλη που έχει τυλίξει για ακόμη μια μέρα την κινεζική πρωτεύουσα. Σήμερα τελειώνει μια επίσημη βδομάδα αργίας στη χώρα. Τα επίπεδα μόλυνσης στις αστικές περιοχές της πρωτεύουσας έχουν εκτοξευτεί σε επικίνδυνα υψηλά επίπεδα.

Ήδη οι αρχές έχουν αναγκαστεί να κλείσουν λεωφόρους αλλά και γραμμές του τραίνου εξπρές. Τουλάχιστον 47 πτήσεις έχουν ματαιωθεί μέχρι στιγμής από και προς το Διεθνές Αεροδρόμιου του Πεκίνου, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο

Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κεκιάνγκ έχει δεσμευτεί να καταπολεμήσει την ατμοσφαιρική μόλυνση περιορίζοντας την καύση άνθρακα για παραγωγή ενέργειας, κλείνοντας τα εργοστάσια αλουμινίου και επιβάλλοντας περιορισμούς στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Το πρόβλημα της μόλυνσης είναι τέτοιο σε κάποιες περιοχές της Κίνας που απειλεί να προκαλέσει κοινωνική αναταραχή. Σύμφωνα με το σχέδιο του κινεζικού κράτους, θα ιδρυθεί ειδικό Παρατηρητήριο παρακολούθησης και μέτρησης των επιπτώσεων της μόλυνσης στην ανθρώπινη υγεία. 43 σημεία ελέγχουν θα εγκαθιδρυθούν σε 16 επαρχίες.

Copyright © 2012 - 2013 News.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του news.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

News

Keywords
Τυχαία Θέματα