Ένταση στη Βουλή για τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου

11:57 12/1/2013 - Πηγή: TNSite
Ένταση στη Βουλή για τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου

Με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να εισηγείται στην Βουλή την ψήφιση με την διαδικασία του κατεπείγοντος του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει τις έξι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, ως προαπαιτούμενα για την είσπραξη της δόσης του Ιανουαρίου, την Επιτροπή να εγκρίνει

το αίτημα της κυβέρνησης με πλειοψηφία και τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και τη Χρυσή Αυγή να αποχωρούν από την συζήτηση, ξεκίνησε στην Επιτροπή Οικονομικών η συζήτησή του.

Με την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής, ξεκίνησε το Σάββατο η συζήτηση στη Βουλή με την μορφή του κατεπείγοντος, για το νομοσχέδιο με τις 7 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, που ορίζουν μια σειρά από δημοσιονομικά, μισθολογικά και άλλα θέματα.

Ο υπουργός Γιάννης Στουρνάρας δικαιολόγησε τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος λέγοντας πως είναι προϋπόθεση και προαπαιτούμενο της δόσης που εξασφάλισε η χώρα μας στο προηγούμενοEurogroup.

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ανέφεραν ότι παρόλο που διαφωνούν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, τη στηρίζουν λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα.

Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης διαφώνησαν με την διαδικασία του κατεπείγοντος ασκώντας σκληρή κριτική περί «κοινοβουλευτικής εκτροπής», αλλά οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δήλωσαν ότι θα παραμείνουν ώστε να μην δοθεί η δυνατότητα να ψηφιστεί από την κυβερνητική πλειοψηφία το νομοσχέδιο χωρίς αντιρρήσεις.

Για μνημείο αντιδημοκρατικής παρέμβασης και κατάλυσης της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, έκανε λόγο ο Παναγιώτης Λαφαζάνης από το ΣΥΡΙΖΑ.

Για κίνηση υποταγής σε τρόικα και Μέρκελ μίλησε ο βουλευτής της Χρυσης Αυγης Γιώργος Γερμενής.

Πρόκειται για άλλον ένα εκβιασμό για να πάρει η χώρα τη δόση, που θα είναι θανατηφόρα για το λαό, τόνισε ο Θανάσης Παφίλης από το ΚΚΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα