Ελεύθεροι οι Καναδοί που είχαν συλληφθεί στην Αίγυπτο

12:42 6/10/2013 - Πηγή: TNSite
Την αποφυλάκιση δύο υπηκόων του, οι οποίοι είχαν συλληφθεί στην Αίγυπτο στις 16 Αυγούστου, στο περιθώριο αντικυβερνητικής διαδήλωσης, ανακοίνωσε ο Καναδάς.

«Ο Καναδάς υποδέχεται με ικανοποίηση την απόφαση να αφεθούν ελεύθεροι οι Τάρεκ Λουμπάνι και Τζον Γκρέισον», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΥΠΕΞ Λιν Γέλιτς.

Ο κινηματογραφιστής Τζον Γκρέισον και ο γιατρός Τάρεκ Λουμπάνι , από το Οντάριο, είχαν συλληφθεί στο

Κάιρο κατά τη διάρκεια των αιματηρών συγκρούσεων μεταξύ της αστυνομίας και υποστηρικτών του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, που είχαν καταλήξει στον θάνατο δεκάδων ανθρώπων.

Οι δύο τους είχαν προσπαθήσει ανεπιτυχώς να μπουν στη Γάζα, όπου ο Γκρέισον σκόπευε να κάνει γυρίσματα για ένα μελλοντικό ρεπορτάζ, ενώ ο Λουμπάνι επιδίωκε να συμμετέχει στην εκπαίδευση των Παλαιστινίων γιατρών.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα που είδα τους Λουμπάνι και Γκρέισον να ξαναβρίσκουν τις οικογένειές τους και τους φίλους τους, δείχνοντας απαράμιλλη καρτερία καθ’ όλη τη διάρκεια της δοκιμασίας τους αυτής», πρόσθεσε η Γέλιτς.

Οι δύο Καναδοί είχαν σταματήσει την περασμένη εβδομάδα την απεργία πείνας, στην οποία είχαν προχωρήσει επί δύο εβδομάδες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αυθαίρετη κράτησή τους.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα