Έκθεση αφιερωμένη στην Όπυ Ζούνη στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης

14:08 27/3/2013 - Πηγή: TNSite

Τις «τελευταίες πινελιές» της καταξιωμένης καλλιτέχνιδος σε Ελλάδα και εξωτερικό Όπυς Ζούνη, παρουσιάζει από την 1η Απριλίου το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, τιμώντας το έργο της ελληνικής φωνής στη γεωμετρική τέχνη.

Η έκθεση περιλαμβάνει 24 έργα, από τις τελευταίες δημιουργίες της, το 2008, πλαισιωμένα από τέσσερα προγενέστερων ετών. Από τα 28 έργα που θα

παρουσιαστούν στην Αθήνα, τα 21 παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών τον Ιούλιο του 2012.

Η Όπυ Ζούνη έφυγε από τη ζωή το Δεκέμβριο του 2008, μετά από μακρόχρονη μάχη με τον καρκίνο, σχεδόν όρθια, σχεδόν ζωγραφίζοντας, για να αφήσει πίσω της, στα τελευταία της έργα ένα φως και μία αρμονία αλλιώτικη από ότι μας είχε συνηθίσει στη ξεχωριστή της πορεία στη ζωγραφική.

Είναι αξιοσημείωτο ότι τα έργα του τελευταίου έτους της ζωής της τα φιλοτέχνησε μέσα στο 1ο εξάμηνο του 2008, όσο δηλαδή κατόρθωνε η ισχυρή θέλησή της να επιβάλλεται στις μειωμένες αντοχές της.

Η έκθεση θα φιλοξενείται στους εκθεσιακούς χώρους του 1ου και 2ου ορόφου του ιδρύματος και θα παραμείνει ανοικτή έως τις 29 Απριλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα