Δικαίωση ΠΑΟΚ-Σάλπι, παίζει στο Καραϊσκάκης (vid.)

18:43 27/3/2013 - Πηγή: TNSite

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έκανε δεκτή την έφεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και του Δημήτρη Σαλπιγγίδη για την τιμωρία των έξι αγωνιστικών του επιθετικού, μειώνοντας την τιμωρία στην μία αγωνιστική και πρόστιμο. Ετσι, ο αρχηγός του Δικέφαλου του Βορρά θα αγωνιστεί στο Γ. Καραϊσκάκης κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης είχε αποβληθεί στο

παιχνίδι της 25ης αγωνιστικής με τον Πλατανιά και τιμωρήθηκε από την Πειθαρχική Επιτροπή της Super League με τιμωρία τεσσάρων αγωνιστικών, για ανάρμοστη συμπεριφορά, ποινή η οποία αυξήθηκε κατά το ήμισυ, λόγω του ότι ήταν αρχηγός.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατέθεσε έφεση στην δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία την Τετάρτη (27/3) την έκανε δεκτή και μείωσε την τιμωρία του επιθετικού του Δικέφαλου του Βορρά σε μία αγωνιστική.

Ετσι, ο Σαλπιγγίδης θα δώσει κανονικά το παρών στο ντέρμπι της 27ης αγωνιστικής στο Γ. Καραϊσκάκης κόντρα στον Ολυμπιακό, αφού έχει ήδη εκτίσει την ποινή της μίας αγωνιστικής στο παιχνίδι της 26ης αγωνιστικής, με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

"Η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση έκανε δεκτή τυπικά και κατ' ουσίαν την έφεση του ποδοσφαιριστή Δημήτρη Σαλπιγγίδη και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά της υπ' αριθμόν 92/14-3-2013 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League.

Εξαφάνισε την εκκαλουμένη απόφαση, αποφάνθηκε ότι ο εκκαλών τέλεσε το παράπτωμα της ανάρμοστης συμπεριφοράς έναντι του 1ου βοηθού διαιτητή και τον τιμώρησε με αποκλεισμό μίας (αρ. 1) αγωνιστικής και πρόστιμο 80 ευρώ".

Η χειρονομία του Σαλπιγγίδη

sport

Παίζει ο «Σάλπι», γελάει ο Ιβάν!

Στο... χιόνι κατέληξαν οι 5 από τις 6 αγωνιστικές της ποινής του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, καθώς η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ έκρινε σήμερα πως ήταν απλώς «ανάρμοστη», και όχι «έργω εξύβριση», η συμπεριφορά του προς τον βοηθό διαιτητή του αγώνα Πλατανιά-ΠΑΟΚ. Ελεύθερος να παίξει κατά του Ολυμπιακού ο διεθνής επιθετικός, το θέμα του οποίου έφτασε από τον επίμονο Ιβάν Σαββίδη ακόμα και στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά!


Κίνησε γη και ουρανό ο Ιβάν Σαββίδης (μέχρι και τον Αντώνη Σαμαρά "ενόχλησε", με το παράπονό του), για να επαναφέρει τον Σαλπιγγίδη στην ενδεκάδα του ΠΑΟΚ, και το πέτυχε. Μέσω της δευτεροβάθμιας επιτροπής της ΕΠΟ, η αρχική ποινή των 6 αγωνιστικών μειώθηκε σε μία, επομένως ο Σαλπιγγίδης επανέρχεται στο ντέρμπι της Κυριακής, κόντρα στον Ολυμπιακό.
Αναλυτικά η σημερινή ανακοίνωση:
«Η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση έκανε δεκτή τυπικά και κατ' ουσίαν την έφεση του ποδοσφαιριστή Δημήτρη Σαλπιγγίδη και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά της υπ' αριθμόν 92/14-3-2013 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League.
Εξαφάνισε την εκκαλουμένη απόφαση, αποφάνθηκε ότι ο εκκαλών τέλεσε το παράπτωμα της ανάρμοστης συμπεριφοράς έναντι του 1ου βοηθού διαιτητή και τον τιμώρησε με αποκλεισμό μίας (αρ. 1) αγωνιστικής και πρόστιμο 80 ευρώ».

Στο μεταξύ, ο... παντοτινός ΠΑΟΚτσής, Πάμπλο Γκαρσία, βρίσκεται τώρα στο Μινσκ, για να υπογράψει συμβόλαιο με την τοπική Ντινάμο, που κατέκτησε την τρίτη θέση στο περσινό πρωτάθλημα Λευκορωσίας, και θα πάρει μέρος στο Γιουρόπα Λιγκ της επόμενης σεζόν. Προπονητής του 35χρονου Ουρουγουανού χαφ, στην περίπτωση που δεν προκύψει "αναποδιά" με τις ιατρικές εξετάσεις του, θα είναι ο Ολεγκ Προτάσοφ.

Keywords
Τυχαία Θέματα