Διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση βετεράνου του πολέμου της Κορέας

04:01 22/11/2013 - Πηγή: TNSite
Ο πρώην κυβερνήτης του Νέου Μεξικού Μπιλ Ρίτσαρντσον είναι σε επαφή με τους συνδέσμους του στη Βόρεια Κορέα με στόχο να επιτύχει την απελευθέρωση ενός 85χρονου Αμερικανού, βετεράνου του πολέμου της Κορέας του 1953.

Η εκπρόσωπος του Ρίτσαρντσον, που ρωτήθηκε για το θέμα αυτό από το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, απάντησε ότι ο πρώην κυβερνήτης «εμπλέκεται στην υπόθεση» του Μέριλ Νιούμαν, ενός συνταξιούχου από το Πάλο Άλτο της Καλιφόρνιας, και είναι σε επαφή με τις αρχές στην Πιονγκγιάνγκ.

Ο Ρίτσαρντσον, που

ήταν πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη τη δεκαετία του '90, έχει ταξιδέψει πολλές φορές στη Βόρεια Κορέα στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την απελευθέρωση Αμερικανών που κρατούνται από το καθεστώς. Τον Ιανουάριο παρέδωσε σε Βορειοκορεάτες αξιωματούχους ένα γράμμα με παραλήπτη τον φυλακισμένο Αμερικανοκορεάτη Κένεθ Μπάε.

Τον περασμένο μήνα οι αρχές της Βόρειας Κορέας συνέλαβαν τον Νιούμαν, βγάζοντάς τον από το αεροπλάνο με το οποίο ετοιμαζόταν να φύγει από τη χώρα. Ο γιος του, Τζεφ, είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ότι την προηγούμενη ημέρα ο ίδιος και ο ξεναγός του είχαν μιλήσει με αξιωματούχους για τη στρατιωτική θητεία του κατά τον πόλεμο της Κορέας.

Ο Μπάε, που είναι ιεραπόστολος, κρατείται στη Βόρεια Κορέα από τον Νοέμβριο του 2012 και έχει καταδικαστεί σε 15 χρόνια καταναγκαστικών έργων.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα