Διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «Παναγία»

16:50 2/9/2013 - Πηγή: TNSite
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν, από τις 7.30 το πρωί, μπροστά από το «Παναγία» οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, οι οποίοι τίθενται σε διαθεσιμότητα.

Στο Παναγία δεν νοσηλεύονται πλέον ασθενείς, καθώς τέσσερις κλινικές του έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος». Λειτουργεί μόνο η μονάδα νεφρού για να εξυπηρετούνται οι ασθενείς μέχρι να ολοκληρωθεί η δημιουργία μονάδας τεχνητού νεφρού στο «Άγιος Παύλος».

«Η κατάργηση 170 προσωποπαγών και οργανικών θέσεων δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ.

Οι περισσότεροι από αυτούς τους εργαζόμενους είναι γιατροί. Τώρα μένουν μόνο 10 αποκλειστικοί γιατροί. Οι κλινικές που μεταφέρθηκαν στο Άγιος Παύλος θα λειτουργούν με λιγότερες κλίνες, οι γιατροί της ενδοκρινολογικής κλινικής βγαίνουν σε διαθεσιμότητα, ενώ η μονάδα τεχνητού νεφρού θα λειτουργεί μόνο με έναν γιατρό. Το νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, που είναι άλλα 110 άτομα, βγαίνει σε διαθεσιμότητα, ενώ οι 58 εργαζόμενοι της “Euromedica” που είναι απλήρωτοι εδώ και έξι μήνες δεν ξέρουμε τι θα γίνουν. Το τοπίο είναι θολό γιατί δεν έχουν βγει ακόμη οι διαπιστωτικές πράξεις και δεν ξέρουμε με τι καθεστώς θα απασχοληθούν αυτοί που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα ή κινητικότητα», αναφέρει η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου «Παναγία», Ελένη Μπακιρλή.

Οι εργαζόμενοι του «Παναγία», λόγω βροχής, ανέβαλαν για την ερχόμενη Τετάρτη την πορεία προς το νοσοκομείο «Άγιος Παύλος», την οποία είχαν προγραμματίσει για σήμερα.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα