«Δεν έχω δικαίωμα να εξετάσω μέλη της Χρυσής Αυγής;»

16:50 29/5/2013 - Πηγή: TNSite
Τον «φωτογραφίζουν» ως τον ψυχίατρο εκείνο που γνωματεύει για τη χορήγηση αδειών οπλοφορίας σε μέλη της Χρυσής Αυγής αλλά και παρέχει αθωωτικές γνωματεύσεις, ενώπιον του δικαστηρίου, όποτε χρειαστεί.

Ο λόγος για τον 58χρονο, Κωνσταντίνο Παραστάκη, που είναι διευθυντής του 4ου ψυχιατρικού τμήματος στο ΔΑΦΝΙ και εκτός αυτού είναι αναπληρωματικό μέλος στο διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου.

Ο κ. Παρασχάκης,

μίλησε στο newsbeast.gr για τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να είναι εκείνος ο συνδετικός κρίκος της Χρυσής Αυγής για τις γνωματεύσεις. «Μέσα στη διαδικασία για να πάρει κανείς άδεια οπλοφορίας είναι και ένα πιστοποιητικό ψυχιάτρου, το οποίο πιστοποιεί την παρούσα ψυχιατρική κατάσταση πως είναι το άτομο που θέλει την άδεια», λέει ο ψυχίατρος. Και συνεχίζει: «Δεν είμαι ο μοναδικός ψυχίατρος που γνωματεύει για άδειες οπλοφορίας. Είναι οι περισσότεροι ψυχίατροι. Απλώς, επειδή υπάρχει μία διαφωνία με κάποιον διευθυντή που ανήκει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, υπάρχει αυτή η κόντρα. Η καταγγελία δεν ευσταθεί.

Γνωματεύω, όπως όλοι οι ψυχίατροι έχουν το δικαίωμα να γνωματεύουν και να κρίνουν την παρούσα κατάσταση των ατόμων που είναι να πάρουν άδεια οπλοφορίας. Δεν κάνω καμία παρανομία».

Αναφέρεται όμως και στην Θέμις Σκορδέλη καθώς είναι ο εμπειρογνώμων που της παρείχε βεβαίωση ότι πάσχει από «κατάθλιψη και τάσεις αυτοκαταστροφής». «Έχω δικαίωμα να εκτιμήσω για κάποιον άνθρωπο που είναι να προσαχθεί σε δίκη, πως είναι η κατάστασή του», λέει χαρακτηριστικά.

Και διαμηνύει σε εκείνους που πιστεύουν ότι υπάρχει εύνοια στις γνωματεύσεις του σε μέλη της ΧΑ επειδή είναι και ο ίδιος μέλος του κόμματος ότι: «Εγώ δεν έχω δικαίωμα να εξετάσω μέλη της Χρυσής Αυγής; Να ξεκαθαρίσω ότι δεν υπάρχει καμία εύνοια. Είτε ανήκει ο ασθενής μου στο ΚΚΕ είτε στη Χρυσή Αυγή τον βλέπω ως άτομο. Μπορεί να κάνει ο καθένας οποιαδήποτε κριτική θέλει, εγώ, όμως κάνω σωστά τη δουλειά μου».

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα