Δεκάδες νεκροί σε Χαλέπι και Χομς

16:35 22/12/2013 - Πηγή: TNSite
Επιδρομές της συριακής Πολεμικής Αεροπορίας είχαν ως αποτέλεσμα δεκάδες άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και να τραυματιστούν σήμερα στο Χαλέπι ενώ τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων έξι παιδιά, σκοτώθηκαν από έκρηξη παγιδευμένου φορτηγού στην κεντρική επαρχία Χομς.

Βαρέλια γεμάτα με εκρηκτικά ρίχθηκαν από αεροπλάνα σ' έναν αυτοκινητόδρομο κοντά σε μια αγορά, καθώς και σε συνοικίες του Χαλεπιού, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων

Δικαιωμάτων.

Το κέντρο Τύπου του Χαλεπιού (αντιπολίτευση) κατήγγειλε «σφαγή» στον αυτοκινητόδρομο αυτό, όπου βαρέλια γεμάτα εκρηκτικά προκάλεσαν το θάνατο όλων των επιβατών ενός λεωφορείου και κατέστρεψαν δέκα αυτοκίνητα καθώς και μια πολυκατοικία.

«Τα νοσοκομεία είναι γεμάτα τραυματίες», ανέφερε το κέντρο Τύπου, το οποίο δεν ήταν σε θέση να δώσει απολογισμό καθώς οι βομβαρδισμοί συνεχίζονταν σε συνοικίες του Χαλεπιού, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Η Γενική Επιτροπή της Συριακής Επανάστασης κατήγγειλε την εκστρατεία βομβαρδισμού που διεξάγεται εδώ και οκτώ ημέρες εναντίον του Χαλεπιού κάνοντας λόγο για «κατάσταση τρόμου και έξοδο του πληθυσμού προς την ύπαιθρο παρά το μεγάλο ψύχος».

Στην επαρχία Χομς, η έκρηξη ενός παγιδευμένου φορτηγού κοντά σ' ένα Δημοτικό σχολείο στο Ουμ αλ-Ούμντα, ένα χωριό όπου κατοικούν κυρίως σιίτες, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 12 ανθρώπους, στους οποίους περιλαμβάνονται έξι μαθητές, σύμφωνα με το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA και με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ο αριθμός των τραυματιών δεν διευκρινίσθηκε. Ο σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ ανήκει στους Αλαουίτες, οι οποίοι αποτελούν έναν κλάδο του σιιτισμού.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα