«Δε θα υπάρξει στάση πληρωμών στην Κύπρο»

16:18 9/4/2013 - Πηγή: TNSite
Ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση για τις εξελίξεις στην οικονομία της Κύπρο, επέρριψε ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και του ΕΔΕΚ Γιάννακης Ομήρου, τονίζοντας ότι «υπήρξαν αναστολές, δισταγμοί, κωλυσιεργίες και ασυλλόγιστη διαχείριση στις δυο μεγαλύτερες κυπριακές τράπεζες που καθ’ υπερβολή είχαν επενδύσει
σε ελληνικά ομόλογα και οδήγησαν την οικονομία σε αυτό το τραγικό επίπεδο».

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 ο κ. Ομήρου υποστήριξε ότι η απόδοση ευθυνών θα γίνει «από μια ερευνητική επιτροπή υψηλής αξιοπιστίας και κύρους από εγνωσμένης αξίας δικαστικούς».

Επισήμανε ότι δεν θα υπάρξει θέμα στάσης πληρωμών στο νησί, όπως άλλωστε, διαβεβαίωσε και η Γενική Λογίστρια του Κράτους.

Για το «όχι» της κυπριακής Βουλής στο πρώτο σχέδιο, είπε ότι «είναι τραγικό να γίνεται μια τέτοια συζήτηση». «Αυτοί που λένε ότι υπήρξε λάθος με την πρώτη απόφαση της Βουλή τι εννοούν;», αναρωτήθηκε ο κ. Ομήρου και πρόσθεσε ότι «η θέση του Eurogroup, την οποία έχει επανειλημμένα εκθέσει και ο κ. Σόιμπλε, ήταν τι δεν θα πρέπει να υπάρξει απομείωση των καταθέσεων κάτω των 100.000 ευρώ, διότι υπάρχει και Κοινοτική Οδηγία.

Δείτε εδώ όλες τις δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο με συνεχή ενημέρωση από το newsbeast.gr.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα