Χτίζει διαφορά η ΑΕΚ

20:35 12/1/2014 - Πηγή: TNSite
Το μίνιμουμ που περιμένει από ‘κείνη ο κόσμος της -να βελτιώνεται και να χτίζει μια ηχηρή διαφορά απ’ τις υπόλοιπες ομάδες της κατηγορίας της- έκανε η ΑΕΚ.

Μεταμορφωμένη στο δεύτερο ημίχρονο, η «Ένωση» επικράτησε άνετα 3-0 του Περαμαϊκού κι ευχαρίστησε εν μέρει τους 10.000 φίλους της που έφτιαξαν και πάλι όμορφη ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ.

Το αυτογκόλ του Μώτου (35’) ξεκλείδωσε την πολυπρόσωπη άμυνα των φιλοξενούμενων κι οι αλλαγές του Δέλλα

στην ανάπαυλα έφεραν ωραίο θέαμα και δυο ακόμα τέρματα από Ανάκογλου (48’) και Ντακόλ (68’).

Έτσι, η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε το ρεπό του δεύτερου Ηρόδοτου κι έφτιαξε ικανό στοκ βαθμών (+10), ώστε ακόμα και σε περίπτωση τιμωρίας για τα επεισόδια στο Αιγάλεω να μην υπάρχει συζήτηση για την κορυφή του ομίλου της.

Πώς έπαιξε

Μια μονάχα μικρο-έκπληξη περιείχε η ενδεκάδα που επέλεξε ο Τραϊανός Δέλλας. Ο «Κολοσσός» είχε διαθέσιμο τον Μπρέσεβιτς και τον ξεκίνησε κανονικά στο αρχικό σχήμα. Δεν έκανε το ίδιο ωστόσο και με τον Ντακόλ, που έμεινε στον πάγκο. Έτσι, το 4-2-3-1 της ΑΕΚ παρατάχθηκε ως εξής στο γήπεδο:

Κάτω απ’ τα δοκάρια ο Καραγκιολίδης και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Πεταυράκης, Σταθάκης, Τσιρίλο και Γεωργέας. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Ρόβας-Κορδέρο, στην τριάδα μπροστά τους οι Γροντής (αριστερά), Ανάκογλου (επιτελικός), Πλατέλλας (δεξιά) και προωθημένος ήταν ο Μπρέσεβιτς.

Το ματς

Η χρονιά άλλαξε. Η ψυχολογία της ΑΕΚ (μετά το τσαμπουκαλεμένο διπλό στο Αιγάλεω) επίσης. Το σκηνικό, όμως, των εντός έδρας αγώνων της «Ένωσης» παρέμεινε το ίδιο. Αντίπαλος ταμπουρωμένος, χώροι ελάχιστοι, κόσμος να περιμένει (δικαιολογημένα) γκολ. Έστω κι αν δεν τα προσέφεραν όμως κι έμοιαζαν ξανά μπλοκαρισμένοι, οι «κιτρινόμαυροι» έδειξαν τουλάχιστον σωστή νοοτροπία.

Γιατί μπήκαν ορεξάτοι στο γήπεδο. Δεν πτοήθηκαν απ’ τη γρήγορη αναπροσαρμογή σχεδίων (λόγω του τραυματισμού του Σταθάκη και την αλλαγή του μόλις στο 5’). Προσπάθησαν να παίξουν ορθολογικό ποδόσφαιρο -με κάθετες των Ρόβα-Ανάκογλου και συνεργασίες των Πλατέλλα-Μπρέσεβιτς. Και πήραν τελικά το προβάδισμα, όταν ο Κροάτης προκάλεσε το αυτογκόλ του Μώτου.

Όσο προβληματική ήταν όμως η εικόνα της ΑΕΚ μέχρι την ανάπαυλα, άλλο τόσο βελτιωμένη ήταν αφότου επέστρεψε από τ’ αποδυτήρια. Και ρόλο σ’ αυτό έπαιξε η νέα αλλαγή πλάνου απ’ το Δέλλα. Που δεν δίστασε να κάνει αλλαγή στην αλλαγή τον Αργυρίου για να ρίξει στο ματς τον Ντακόλ. Αυτό ήταν. Η μηχανή άρχισε να λειτουργεί. Και να παράγει ανελλιπώς φάσεις.

Τόσες πολλές, ώστε ο τερματοφύλακας να μαζεύει δυο ακόμα φορές την μπάλα απ’ τα δίχτυα του (σε ωραίο πλασέ του Ανάκογλου και κοντινό σουτ του Ντακόλ). Και παράλληλα να είναι με διαφορά ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του! Σταματώντας -σε διαδοχικές περιπτώσεις και με ποικιλία τρόπων- τους Μπρέσεβιτς, Πλατέλλα και Ανάκογλου και μετατρέποντας τον εαυτό του στον κύριο λόγο που η ΑΕΚ επικράτησε τελικά μόνο με 3-0.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Καραγκιολίδης, Πεταυράκης, Σταθάκης (5’ λ.τ. Αργυρίου, 46’ Ντακόλ), Τσιρίλο, Γεωργέας, Ρόβας, Κορδέρο, Γροντής (78’ Τσεβάς), Ανάκογλου, Πλατέλλας, Μπρέσεβιτς

Στον πάγκο έμειναν οι: Τσούπρος, Αργυρίου, Βούρας, Κάτσικας, Τσουκαλάς

ΠΕΡΑΜΑΪΚΟΣ (Βασίλης Στασινόπουλος): Μώτος, Λαπατάς, Γεωργιάδης, Καραγιάννης, Μπάλας, Ερρίκος, Ανδριανόπουλος, Λαμπρινάτος, Βεστάκης, Ντούλιας, Χατζηγιαννάκος

Στον πάγκο έμειναν οι: Ιατρού, Νταλάκος, Γκιάτης, Πιπέρης, Σεβάι, Καμαριάρης, ΣιδέρηςΔιαιτητής: Αναστασίου (Λάρισας)Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Πηγή: sport-fm.gr

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα