Χοντορκόφσκι προς Pussy Riot: Μην αφήσετε το μίσος να σας κυριεύσει

13:36 25/12/2013 - Πηγή: TNSite

"Η οικογένειά του φτάνει σήμερα", δήλωσε η Όλγκ Πισπάνεν. "Δεν έχουν συναντηθεί εδώ και δέκα χρόνια", πρόσθεσε.

Ο Χοντορκόφσκι, που έχει δηλώσει πως δεν σκοπεύει να επιστρέψει στη Ρωσία επειδή αστικό δικαστήριο τον έχει καταδικάσει να καταβάλει ποσό ύψους 550 εκατ. δολαρίων και η καταδίκη του αυτή εξακολουθεί να ισχύει.

Η σύζυγος του Χοντορκόφσκι, τα δίδυμα αγόρια του Ίλια και Γκλεμπ, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Ρωσία,

και η κόρη του Αναστασία, που διαμένει στη Μόσχα, αναμένεται να διευθετήσουν κάποια διαδικαστικά προβλήματα σχετικά με τα έγγραφά τους ώστε να μπορέσουν να τον συναντήσουν στο Βερολίνο.

Το Σάββατο, ο ρώσος πρώην ολιγάρχης συναντήθηκε ήδη στο Βερολίνο με τον μεγαλύτερο γιο του Πάβελ και τους γονείς του, Μαρίνα και Μπόρις.

Στο μεταξύ ο Χοντορκόφσκι κατέθεσε σήμερα αίτημα για να λάβει βίζα τρίμηνης ισχύος για να μεταβεί στην Ελβετία, όπου σκοπεύει να εγκατασταθεί καθώς εκεί πηγαίνουν σχολείο τα δίδυμα αγόρια του, όπως ανακοίνωσε το ελβετικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η πρεσβεία της Ελβετίας στο Βερολίνο, όπου κατατέθηκε σήμερα το αίτημα, το εξετάζει, ενώ σημείωσε ότι δεν θα δοθεί καμία πληροφορία για το θέμα πριν οι αρχές λάβουν την απόφασή τους.

Εξάλλου ο ρώσος πρώην ολιγάρχης προειδοποίησε σήμερα τα μέλη του ρωσικού πανκ συγκροτήματος Pussy Riot, Μαρία Αλεχίνα και η Ναντιέζντα Τολοκονίκοβα, που επίσης αφέθηκαν ελεύθερες χάρη στο νόμο περί αμνηστίας, κατά "του μίσους και της μνησικακίας".

"Το βασικό τώρα είναι αναμφισβήτητα να βρείτε τη δύναμη ώστε να μην αφήσετε το μίσος και τη μνησικακία να καταλάβουν την καρδιά σας μετά από τη βαριά δοκιμασία σας στη φυλακή", ανέφερε σε μήνυμά του που δημοσιοποιήθηκε στον ιστότοπό του (khodorkovski.ru).

"Η απελευθέρωση των κρατούμενων καθιστά το καθεστώς λίγο πιο ανθρώπινο", εκτίμησε ο Χοντορκόφσκι απευθυνόμενος στις δύο γυναίκες.

Η Αλεχίνα και η Τολοκονίκοβα συναντήθηκαν σήμερα στο Κρασνογιάρσκ της ανατολικής Σιβηρίας, την επομένη της απελευθέρωσής τους, και δήλωσαν αποφασισμένες να αγωνιστούν κατά του συστήματος και υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Τολοκονίκοβα ζήτησε επίσης από τη διεθνή κοινότητα να μποϊκοτάρει τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Σότσι της Ρωσίας τον Φεβρουάριο.

Ο ίδιος ο Χοντορκόφσκι έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να ασχοληθεί με την πολιτική ή να χρηματοδοτήσει τη ρωσική αντιπολίτευση. Αντίθετα έχει δηλώσει πως επιθυμεί να αφιερωθεί στην υπεράσπιση των πολιτικών κρατούμενων στη Ρωσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα