Χείρα βοηθείας από τη UNICEF στους σύρους πρόσφυγες

02:29 3/9/2013 - Πηγή: TNSite
Αεροπλάνο με 100 τόνους προμήθειες έκτακτης ανάγκης της UNICEF για τα 20.000 παιδιά πρόσφυγες από τη Συρία και τις οικογένειές τους, έφτασε χθες το απόγευμα στο Ερμπίλ, στην Κουρδική περιοχή του Ιράκ.

Οι προμήθειες μεταφέρθηκαν με αεροπλάνο επειγόντως από τις κεντρικές αποθήκες της UNICEF στην Κοπεγχάγη, για να καλύψουν τις αυξανόμενες ανάγκες των προσφύγων από τη Συρία στο Ιράκ, που αυτή τη στιγμή ξεπερνούν τους 200.000. Περίπου 50.000 πρόσφυγες

έφθασαν τις τελευταίες δυόμισι εβδομάδες, οι μισοί από τους οποίους ήταν παιδιά.

«Αυτές οι προμήθειες έρχονται στην κατάλληλη στιγμή για να ανταποκριθούμε στις πιεστικές ανάγκες των πάνω από 20.000 παιδιών από τη Συρία που έφθασαν πρόσφατα στο βόρειο Ιράκ,» είπε ο δρ. Marzio Babille, εκπρόσωπος της UNICEF στο Ιράκ. «Η αερογέφυρα αυτή υπογραμμίζει την αταλάντευτη υποστήριξη της UNICEF για τις κρίσιμες υπηρεσίες που αυτά τα παιδιά χρειάζονται, καθώς αντιμετωπίζουν τρομερές κακουχίες, ψυχικά τραύματα και άγχος» πρόσθεσε.

Οι προμήθειες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: δεξαμενές νερού, βρύσες, εξοπλισμό αποχωρητηρίων, ταμπλέτες καθαρισμού και σετ ελέγχου του νερού, άλατα ενυδάτωσης για την καταπολέμηση της διάρροιας, προμήθειες έκτακτης ανάγκης για την υγεία και την υγιεινή, σετ για την πρώτη παιδική ηλικία και σετ αναψυχής, σχολικό υλικό καθώς και προσωρινά σχολεία και ασφαλείς χώρους για τα παιδιά.

Αυτή η βοήθεια έρχεται να προστεθεί στα 12 φορτηγά προμηθειών που μετέφεραν κυρίως σετ υγιεινής για πάνω από 50.000 άτομα, που έφτασαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα από τις αποθήκες της UNICEF στην Mersin της Τουρκίας καθώς και 4 ακόμη φορτηγά με προμήθειες για έκτακτες ανάγκες που έφτασαν από τη Βαγδάτη, Ιράκ.

«Όλα αυτά είναι μέρος ενός πρώτου κύματος προμηθειών που θα αναβαθμίσει σε μαζική κλίμακα την επείγουσα ανταπόκριση της UNICEF στον αυξανόμενο αριθμό των παιδιών προσφύγων από τη Συρία και τις οικογένειές τους, στο Ιράκ», δήλωσε ο Δρ Babille.

Το μεγαλύτερο μέρος της βοήθειας κατέστη δυνατό χάρη στη συνεισφορά 5.800.000 δολαρίων από την κυβέρνηση του Κουβέιτ, καθώς και μια συνεισφορά σε είδος από την UPS , ένα μακροχρόνιο συνεργάτη της UNICEF, που παρείχε στήριξη ως προς το κόστος αερομεταφοράς από την Κοπεγχάγη.

Η UNICEF συνεργάζεται στενά με την περιφερειακή κυβέρνηση του Κουρδιστάν, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και άλλες οργανώσεις του ΟΗΕ, καθώς και διεθνείς και εθνικές ΜΚΟ, για την παροχή ζωτικής σημασίας βασικών υπηρεσιών - ιδιαίτερα για το νερό και την υγιεινή, την εκπαίδευση, την υγεία και τη διατροφή καθώς και την παιδική προστασία - στα παιδιά πρόσφυγες από τη Συρία και τις οικογένειές τους στην Κουρδική περιοχή του Ιράκ.

Όποιος επιθυμεί να βοηθήσει το έργο της UNICEF για τα παιδιά στη Συρία, μπορεί να το κάνει στη σελίδα της Ελληνικής Επιτροπής της UNICEF: http://unicef.gr/emergncs/em_syria2012.php

Για πληροφορίες επικοινωνήστε με τη UNICEF (κ. Ηλίας Λυμπέρης), τηλ.: 210-7255555 ή 6944-653799.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα