Μπαράζ συλλήψεων για κροτίδες, είδη πυροτεχνίας και εκρηκτικές ύλες

18:56 2/5/2013 - Πηγή: TNSite
Συνελήφθησαν σε Αγρίνιο , Βόνιτσα και Λευκάδα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, τρεις ημεδαποί (δύο άνδρες και μία γυναίκα), ηλικίας 48, 35 και 35 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εμπορίας, μεταφοράς και κατοχής κροτίδων.

Πιο συγκεκριμένα :

· Στην πρώτη περίπτωση σε έρευνα που ενήργησαν οι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου στην οικία του 48χρονου στο Αγρίνιο βρήκαν και κατέσχεσαν 5.855 κροτίδες και δύο πιστόλια

εκτόξευσης φωτοβολίδων.

· Στη δεύτερη περίπτωση οι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου ενήργησαν έρευνα τόσο σε όχημα της 35χρονης στη Βόνιτσα όσο και στο περίπτερο 35χρονου συζύγου της στη Λευκάδα όπου βρήκαν και κατέσχεσαν συνολικά άλλες 2.500 κροτίδες.

Ο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις κατά τόπο αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, ενώ οι έλεγχοι θα συνεχιστούν αμείωτα.

Επίσης, συνελήφθη στην Κάλυμνο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καλύμνου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Β’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, ένας 47χρονος ημεδαπός, καταστηματάρχης, κατηγορούμενος για παράνομη κατοχή και διάθεση ειδών πυροτεχνίας.

Παράλληλα, δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος ενός 38χρονου ημεδαπού, ο οποίος αναζητείται για κατοχή εκρηκτικών υλών.

Ειδικότερα, σήμερα το πρωί, στο πλαίσιο εφαρμογής επιχειρησιακού σχεδιασμού και ειδικών ελέγχων για την καταπολέμηση της παράνομης κατοχής, εμπορίας και χρήσης βεγγαλικών-κροτίδων, βρέθηκαν στο κατάστημα του 47χρονου και κατασχέθηκαν 129 παιδικά αθύρματα, τα οποία κατείχε και εμπορεύονταν χωρίς να έχει εφοδιαστεί με την απαραίτητη άδεια από την αρμόδια Αστυνομική Αρχή.

Επιπλέον, σήμερα το μεσημέρι στην Κάλυμνο ένας 38χρονος ημεδαπός κινούμενος με δίκυκλο και αντιλαμβανόμενος την παρουσία περιπολούνταν αστυνομικών, προκειμένου να αποφύγει ενδεχόμενο έλεγχο εγκατέλειψε το όχημα του και τράπηκε σε φυγή.

Στο εν λόγω όχημα βρέθηκε και κατασχέθηκε μια πλαστική σακούλα η όποια περιείχε πυρίτιδα βάρους 240 γραμμαρίων, ένας πυροκροτητής και βραδύκαυστο φυτίλι μήκους 49 εκατοστών.

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας.

Τέλος, συνελήφθη στο Άργος Αργολίδας ένας ημεδαπός, για παράνομη κατοχή κροτίδων ενώ επιπλέον κατηγορείται και για παράβαση της Νομοθεσίας του Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, πραγματοποίησαν έρευνα σε αποθήκη ποιμνιοστασίου ιδιοκτησίας του 30χρονου, όπου συνολικά βρήκαν και κατέσχεσαν:

- Διακόσιες πενήντα κροτίδες.
- Δύο κροτίδες μεγάλου τύπου με φιτίλι.
- Πεντακόσια πακέτα με λαθραία τσιγάρα, διαφόρων εταιριών, που δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Τα προαναφερόμενα πακέτα λαθραία τσιγάρων θα σταλούν στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να υπολογιστεί το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων.

Ο 30χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Άργους.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα