Μπαλτάκος: Η Μονή Βατοπαιδίου είναι αθώα

14:47 31/5/2013 - Πηγή: TNSite

''Η Μονή Βατοπαιδίου έχει χίλια χρόνια ιστορία, είναι αθώα για οτιδήποτε μπορεί κανείς ποτέ να τις προσάψει'', υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, κ. Παναγιώτης Μπαλτάκος, στον σύντομο χαιρετισμό του κατά την εκδήλωση της Μονής στο πλαίσιο της οποίας παρουσιάστηκε το έργο της αδελφότητας στα 25 χρόνια της παρουσίας της, στο ιστορικό μοναστήρι του Άθωνα, μέσα από τον τόμο που εξέδωσε η Μονή και ένα εξαιρετικό ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε.

Στην εκδήλωση επικράτησε το αδιαχώρητο.

Περίπου τέσσερις χιλιάδες κόσμου προσήλθε και για πρώτη

φορά, μετά το θόρυβο από τη γνωστή υπόθεση, έσπευσαν αρκετοί κυβερνητικοί και λοιποί παράγοντες.

Στον χαιρετισμό του ο ηγούμενος Εφραίμ σημείωσε: "Ο κ. Λούλης μας είπε ότι πρέπει να παρουσιαστεί το έργο της Μονής, υποχωρήσαμε επειδή ήταν μέρες αγάπης. Οι πατέρες εργάστηκαν πυρετωδώς για να γίνει αυτό. Τα κειμήλια του Αγίου όρους όμως είναι οι ψυχές των μοναχών που αφιερώθηκαν στον Θεό. Σήμερα είναι λίγοι οι άνθρωποι που η προσευχή τους έχει δύναμη.

Χρειαζόμαστε ανθρώπους που να έχουν δύναμη, προσευχή για να παρηγορήσουν και να στηρίξουν τον λαό που σήμερα ζει στην ανέχεια και στην εγκατάλειψη . Η κρίση αυτή είναι πνευματική κρίση. Έχουμε ανάγκη από ανθρώπους να δώσουν τον αυθεντικό πνευματικό λόγο.

Εκεί στον Άγιο είμαστε υπεύθυνοι για πολλές ψυχές που αφιερώθηκαν στον Χριστό. Ο αγώνας είναι διαρκής. 50.000 διανυκτερεύσεις τον χρόνο, έχουμε μονό στο μοναστήρι μας".

Συγκλονιστική ήταν και η ομιλία του μητροπολίτη Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, ο οποίος αναφέρθηκε στη πλούσια διαδρομή του συμφοιτητή του στη θεολογική σχολή, του ηγούμενου Εφραίμ.

''Ο Βασίλης, αυτό ήταν το κοσμικό όνομα του γέροντα Εφραίμ, ήταν ένα ντροπαλό και σεμνό παιδί. Είχε καλογερικές τάσεις από το πανεπιστήμιο, όπου μας έμαθε το κομποσκοίνι και τη λιτή ασκητική του διατροφή στη καθημερινότητα. Σαν μέλισσα ο Βασίλης έψαχνε πνευματική τροφή'', ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου.

Πηγή: agioritikovima.gr

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα