Αύριο καταθέτει η Κριστίν Λαγκάρντ

15:21 22/5/2013 - Πηγή: TNSite
Σε κατάθεση καλεί αύριο η ανακριτική επιτροπή του ειδικού δικαστηρίου της Δημοκρατίας της Γαλλίας την Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, στο πλαίσιο της έρευνας που έχει διαταχθεί σε βάρος της για συνέργεια σε απιστία και κατάχρηση δημόσιου χρήματος.

Η έρευνα αφορά στους χειρισμούς της ισχυρής κυρίας του ΔΝΤ την περίοδο που ήταν υπουργός Οικονομικών το 2008 στην υπόθεση της διαμάχης ανάμεσα στον επιχειρηματία

Μπερνάρ Ταπί και την Τράπεζα Credit Lyonnais.

Στο δικαστήριο αμφισβητείται η επιλογή της Λαγκάρντ να καταφύγει σε ιδιωτική διαιτησία για να επιλύσει τη διένεξη ανάμεσα στην Credit Lyonnais και τον Ταπί για την εξαγορά της Adidas.

Η Λαγκάρντ είχε δηλώσει ότι είχε επιλέξει την ιδιωτική διαιτησία γιατί έπρεπε να μπει ένα τέλος σε μια διαδικασία η οποία ήταν μακροχρόνια και δαπανηρή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπερνάρ Ταπί απέκτησε την Adidas το 1990 όταν ήταν σε άσχημη οικονομική κατάσταση, την εξυγίανε και το 1993 ανέθεσε στην τότε κρατική τράπεζα Credit Lyonnais να την πουλήσει.

Η τράπεζα όμως φάνηκε αμείλικτη σε κάποια εκπρόθεσμα χρέη του προκαλώντας την εντυπωσιακή πτώχευση του ενώ κατέσχεσε ακόμα και τα έπιπλα της ιδιωτικής του κατοικίας.

Ο Ταπί κατάφερε να επανέλθει και όταν διαπίστωσε ότι η τράπεζα τον είχε εξαπατήσει με την πώληση της Adidas αποκομίζοντας μεγάλα κέρδη ξεκίνησε δικαστικό αγώνα.

Παράλληλα ήρθε πολύ κοντά με τον Σαρκοζί ήταν ένας από τους νυχτερινούς επισκέπτες του προέδρου επί προεδρίας του. Πολλοί εκτιμούν ότι η μεσολάβηση Λαγκάρντ υπέρ του ήταν θέληση του Σαρκοζί.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα