Ασφυξία στην αγορά της Κύπρου, «στεγνώνουν» από ρευστό ΑΤΜ και επιχειρήσεις

12:40 27/3/2013 - Πηγή: TNSite

Οι πολίτες δεν έχουν μετρητά να πληρώσουν, λόγω του πλαφόν των 100 ευρώ ημερησίως που μπήκε στις αναλήψεις από τα ΑΤΜ

Λευκωσία, ΚύπροςΔύσκολες μέρες εξακολουθούν να ζουν οι Κύπριοι, με τις τράπεζες να παραμένουν κλειστές σχεδόν δύο εβδομάδες. Σε ελεύθερη πτώση η κατανάλωση, καθώς οι πολίτες δεν έχουν μετρητά να πληρώσουν, λόγω του πλαφόν των 100 ευρώ ημερησίως που μπήκε στις αναλήψεις από τα ΑΤΜ.

Προϊόντα μένουν εγκλωβισμένα

σε λιμάνια, καθυστερήσεις στα τελωνεία, αγοραπωλησίες έχουν παγώσει, ενώ στο ελάχιστο έχει περιοριστεί η επιχειρηματική δραστηριότητα.

Οι εμπορικοί δρόμοι είναι νεκροί, ενώ μειωμένη είναι και η κίνηση των οχημάτων στους δρόμους.

Επιπλέον ανησυχία προκαλεί η πιθανότητα να μην ανοίξουν οι τράπεζες το πρωί της Πέμπτης, ενώ ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος της στάσης πληρωμών.

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων Κύπρου σημειώνει ότι εάν δεν ανοίξουν σύντομα οι τράπεζες δεν θα μπορούν να πληρώσουν στο τέλος του μήνα ούτε τους εργαζόμενους, ούτε και τις επιχειρήσεις με τις οποίες συναλλάσσονται.

Σε συνέντευξή του στον Βήμα 99,5 ο δήμαρχος Λεμεσού, Ανδρέας Χρίστου, τόνισε ότι οι μισθοί των υπαλλήλων του δήμου θα πληρωθούν με μικρή καθυστέρηση αυτό το μήνα.

«Για τους άλλους, θα έχουμε δυσκολίες. Θα δούμε τι θα κάνουμε. Θα περικόψουμε τα πάντα. Περνάμε σε μια απόλυτη λιτότητα, μόνο με οξυγόνο για να αναπνέουμε, διότι με τις αποφάσεις που πάρθηκαν υπάρχουν πολλά αναπάντητα τεχνικά ερωτηματικά. Τι γίνεται με διάφορα ταμεία, καταθέσεις, δάνεια από τράπεζες του εξωτερικού για έργα και σε συνεργασία με ευρωπαϊκούς θεσμούς» τόνισε χαρακτηριστικά.

in

Keywords
Τυχαία Θέματα