Αρνί με χούμους και τορτίγιες!

15:07 22/6/2013 - Πηγή: TNSite

Tέλειο σαντουιτσάτο φαγητό!!! Από τις συνταγές του Άκη Πετρετζίκη!

Υλικά

500 γραμμάρια αρνίσιο φιλέτο κομμένο σε φέτες των 1,5 εκ.ξύσμα φλούδας και χυμό απο 1 λεμόνι1 ματσάκι δενδρολίβανο φρέσκο λεπτοκομμένο3 πιπεριές τρίχρωμες χωρίς τις μεμβράνες και τα σπόρια και λεπτοκομμένες1 μικρή μελιτζάνα κομμένη σε λεπτές φέτες4 τορτίγιες από αλεύρι

Υλικά για το χούμους

410 γραμμάρια ρεβύθια κονσέρβας πλυμένα και στραγγισμένα2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό λεπτοκομμένο

Βάλτε το

αρνί, το ξύσμα από τη φλούδα και το χυμό λεμονιού, το δεντρολίβανο και τις πιπεριές σε ένα μη μεταλλικό μπολ και ανακατέψτε τα καλά. Καλύψτε το μπολ και φυλάξτε το σε δροσερό μέρος για 30΄.

Βάλτε τα συστατικά για το χούμους στο μπλέντερ και χτυπήστε τα για 30 δευτερόλεπτα. Με ένα κουτάλι αδειάστε το μείγμα σε ένα μπολ.

Ζεστάνετε μια σχάρα ή ένα τηγάνι με βαριά και σταθερή βάση, αδειάστε μέσα το μείγμα με το αρνί, τις πιπεριές και τη μελιτζάνα και ψήστε τα για 3΄-4΄, μέχρι να γίνουν.

Ζεστάνετε τις τορτίγιες ακολουθώντας τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Μόλις το αρνί και τα λαχανικά είναι έτοιμα, τυλίξτε τα με τις τορτίγιες, προσθέτοντας σε αυτές και χούμους, και σερβίρετέ τες με λίγη ρόκα, αν θέλετε.

oisyntagesmoy.gr

OnNews

Keywords
Τυχαία Θέματα