Αργία στην Ταϊλάνδη κήρυξε ο ηγέτης των διαδηλωτών

15:50 1/12/2013 - Πηγή: TNSite
Ο Σουτέπ Ταγκσουμπάν, ο οποίος ηγείται των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Ταϊλάνδη, κήρυξε «αργία» από αύριο, Δευτέρα, όλων των εργαζομένων στην κυβέρνηση της χώρας έως ότου τερματιστεί η πολιτική κρίση.

«Κηρύττω από αύριο την έναρξη μιας εθνικής αργίας για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους, η οποία θα συνεχιστεί έως ότου η κατάσταση επανέλθει στο φυσιολογικό», σημείωσε ο Σουτέπ σε δηλώσεις του οι

οποίες μεταδόθηκαν απευθείας από τα περισσότερα δημόσια τηλεοπτικά δίκτυα στην Ταϊλάνδη.

Ο Σουτέπ, ο οποίος ηγείται των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Μπανγκόκ από την 1η Νοεμβρίου, δεσμεύτηκε ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν έως ότου απομακρυνθεί εντελώς «το καθεστώς Ταξίν» από την πολιτική σκηνή της Ταϊλάνδης, όπως σημείωσε αναφερόμενος στον πρώην πρωθυπουργό Ταξίν Σιναουάτρα και στην αδελφή του Γινγκλάκ, η οποία είναι τώρα πρωθυπουργός της χώρας και οι διαδηλωτές ζητούν να εγκαταλείψει την εξουσία.

Σύμφωνα πάντως με τον επικεφαλής της υπηρεσίας εθνικής ασφάλειας της χώρας, οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές δεν κατέλαβαν σήμερα κυβερνητικά κτίρια παρότι σημειώθηκε μια σειρά από επιθέσεις στο πλαίσιο των προσπαθειών τους για την ανατροπή της κυβέρνησης.

Νωρίτερα ο Σουτέπ είχε δηλώσει μιλώντας σε τηλεοπτικά δίκτυα ότι οι διαδηλωτές είχαν καταλάβει 12 κυβερνητικά κτίρια «ειρηνικά και χωρίς όπλα».

Συνολικά περίπου 30.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα σε έναν αριθμό κυβερνητικών κτιρίων και προσπάθησαν να εισβάλουν σε ορισμένα από αυτά.

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και τουλάχιστον 57 τραυματίστηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο από την βία στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Ταϊλάνδη.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα