Απορρίφθηκε το αίτημα για άρση ασυλίας σε Κανέλλη - Δούρου

22:15 12/6/2013 - Πηγή: TNSite

Με δύο ψήφους υπέρ, 182 κατά, επτά παρών και ένα λευκό απορρίφθηκε τελικά το αίτημα άρσης της βουλευτικής ασυλίας των Λιάνα Κανέλλη και Ρένα Δούρου ύστερα από τη μήνυση που είχε υποβάλει ο Ηλίας Κασιδιάρης για το βίαιο επεισόδιο εις βάρος τους στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Η κοινοβουλευτική συζήτηση κινήθηκε σε υψηλούς τόνους, ενώ περιελάμβανε και οξύτατες

φραστικές αντεγκλήσεις μεταξύ βουλευτών της Χρυσής Αυγής και της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα υπήρξε φραστική συμπλοκή του βουλευτή της ΝΔ Κ. Κουτσογιαννακόπουλου με χρυσαυγίτες βουλευτές, κατά τη διάρκεια της οποίας ακούστηκαν πολλά "γαλλικά" και η οποία έληξε με την παρέμβαση του αντιπροέδρου της Βουλής Γ. Καλαντζή.

Ένταση προκάλεσε πάντως και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης ο οποίος θέλησε να απαντήσει επί προσωπικού στην τοποθέτηση της Ρένας Δούρου, με το αιτιολογικό ότι το κόμμα του εξυβρίστηκε σκαιότατα.

"Η στάση σας αυτή τη στιγμή δείχνει πως δεν είστε πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Είστε κομματικός πρόεδρος. Ντρέπομαι για σας και θα καταθέσω πρόταση μομφής", φώναξε εξοργισμένος ο Ηλίας Κασιδιάρης όταν ο πρόεδρος της Βουλής του εξήγησε ότι δεν μπορεί να μιλήσει μετά τους μηνυόμενους βουλευτές.

Νωρίτερα η Λιάνα Κανέλλη είχε ζητήσει να μην αρθεί η ασυλία της, ενώ η Ρένα Δούρου κάλεσε τους βουλευτές να προβούν σε άρση της ασυλία της για να λυθεί η υπόθεση στα δικαστήρια.

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα