Απαγόρευση offshore σε 28 κλάδους της οικονομίας

16:57 20/12/2013 - Πηγή: TNSite
Την απαγόρευση ανάπτυξης δραστηριότητας των υπεράκτιων (offshore) εταιρειών σε 28 κλάδους της οικονομίας, μεταξύ των οποίων ο τραπεζικός τομέας και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, προβλέπει νόμος που ψήφισε το βουλγαρικό κοινοβούλιο.

Επίσης, οι υπεράκτιες εταιρείες δεν θα έχουν το δικαίωμα να λαμβάνουν μέρος σε διαδικασίες αποκρατικοποίησης ούτε να αποκτούν δημόσιες ή δημοτικές επιχειρήσεις. Ο νέος νόμος τίθεται σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2014, σημειώνει το ΑΜΠΕ.

Οι αυστηροί περιορισμοί δεν θα ισχύσουν στην

περίπτωση που η εκάστοτε παράκτια εταιρεία είναι τμήμα βουλγαρικού ομίλου, του οποίου η ιδιοκτησία είναι διαφανής, ή στην περίπτωση που η διεύθυνση (της εταιρείας) αποδείξει ότι οι μετοχές της είναι αντικείμενο αγοραπωλησίας σε επίσημο χρηματιστήριο της Βουλγαρίας ή άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Σε περίπτωση υποβολής παραστατικών αναληθούς περιεχομένου, οι υπεύθυνες εταιρείες θα τιμωρούνται με πρόστιμα έως 50.000 λέβα (περίπου 25 χιλιάδες ευρώ), ενώ σε περίπτωση επανάληψης της παραβάσεως, το πρόστιμο θα φτάνει μέχρι 500.000 λέβα.

Ο πρόεδρος της μόνιμης κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προϋπολογισμού και Οικονομικών Γιορντάν Τσόνεφ, από το βήμα του κοινοβουλίου εξέφρασε την ικανοποίησή του από το μέτρο που, όπως είπε, έχει στόχο την μεγαλύτερη διαφάνεια, νομιμότητα και τάξη στην οικονομική ζωή της χώρας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστούν τροποποιήσεις και βελτιώσεις του νέου νόμου που θα προκύψουν από την πρακτική εφαρμογή της νέας απόφασης.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα