Αντιδράσεις για το νέο νομοσχέδιο για το διαδίκτυο στην Τουρκία

00:59 7/2/2014 - Πηγή: TNSite
Ο Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης Νιλς Μούιζνιεκς επέκρινε σήμερα την κυβέρνηση της Τουρκίας για το γεγονός ότι προώθησε ένα νόμο ο οποίος επιβάλλει περιορισμούς όσον αφορά την ελευθερία πρόσβασης και έκφρασης στο Διαδίκτυο.

Με δήλωση του από την Ουκρανία όπου βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη, ο Μούιζνιεκς επικρίνει το γεγονός ότι το τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα ένα νομοσχέδιο το οποίο κινείται στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από τις συστάσεις που απηύθυνε στην Τουρκία όσον αφορά την ελευθερία της έκφρασης.

Το γεγονός αυτό προκαλεί ανησυχίες

για την συμβατότητα του νόμου αυτού με την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα πεδία της ελευθερίας της έκφρασης και των μέσων ενημέρωσης, στην προστασία των προσωπικών δεδομένων και στην πρόσβαση σε ένδικα μέσα.

Ο Επίτροπος χαρακτήρισε λυπηρό το γεγονός ότι οι εν λόγω τροποποιήσεις προωθήθηκαν και εγκρίθηκαν από το τουρκικό κοινοβούλιο με βιαστικό και αδιαφανή τρόπο, χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους και εμπλεκόμενους φορείς.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα