Ανηφορίζοντας με χρώμα τα σκαλιά της Μαρασλή

15:36 21/11/2013 - Πηγή: TNSite
Όποιος θέλει να ανέβει στο τελεφερίκ του Λυκαβηττού και να χαζέψει την Αθήνα από ψηλά, γνωρίζει ότι πρέπει να ανηφορίσει παραπάνω από 100 σκαλιά. Τα σκαλοπάτια αυτά όμως, που ήταν αφημένα στο χρόνο, καθαρίστηκαν και βάφτηκαν γεμίζοντας με χρώμα, όπως λένε οι atenistas, τη ζωή των τουριστών αλλά και την καθημερινότητα των κατοίκων του Κολωνακίου που είπαν «ναι» στην αλλαγή. Μόνον ορισμένοι, ελάχιστοι στην πλειοψηφία τους, αντέδρασαν.

Πενήντα άνθρωποι για παραπάνω

από δέκα ώρες καθάρισαν την συσσωρευμένη βρωμιά και κάλυψαν με αστάρι και βελατούρα τα τσιμεντένια σκαλιά και παράλληλα χρωμάτισαν με ειδικό χρώμα το τσιμέντο και έτσι άλλαξε το τοπίο στην περιοχή. Σκοπός τους, όπως λένε τα μέλη της ομάδας Green, που ανέλαβαν να βάψουν με 85 διαφορετικές αποχρώσεις, μια ίσως από τις πιο διάσημες σκάλες της Αθήνας, ήταν να κάνουν την πόλη λίγο πιο όμορφη, λίγο πιο ξεχωριστή.

Το newsbeast.gr με αφορμή τα δημοσιεύματα περί αρνητικών αντιδράσεων των κατοίκων του Κολωνακίου, μίλησε με εργαζομένους και πολίτες της περιοχής. «Μας αρέσει πάρα πολύ η αλλαγή», λένε στην πλειοψηφία τους και ξεκαθαρίζουν ότι ουδέποτε διαμαρτυρήθηκαν συνολικά για το εγχείρημα των atenistas. «Υπήρξαν μεμονωμένες αντιδράσεις και γι’ αυτό η υπεύθυνη της δράσης πήγε στο τμήμα και μετά από λίγη ώρα αφέθηκε ελεύθερη», αναφέρει στο newsbeast.gr μέλος της Κίνησης που βρέθηκε στην περιοχή για την δράση των Αθηναίων. Ο κ. Χαριτόπουλος μάλιστα ξεκαθαρίζει ότι ένας αρχιτέκτονας υποστήριζε ότι δεν έχουν ερωτηθεί οι κάτοικοι και γι’ αυτό αντιδρούσε.

«Μας αρέσει πολύ»Η Κίνηση Πολιτών Κολωνακίου που δραστηριοποιείται στην περιοχή, προτού πραγματοποιηθεί το έργο, συνέλεξε υπογραφές για το ποιοι συμφωνούν και ποιοι όχι. Οι περισσότεροι ψήφισαν «υπέρ» της αλλαγής και γι’ αυτό οι atenistas ανέλαβαν δράση.

«Ήρθαν παιδιά από την ομάδα των atenistas και έβαψαν τα σκαλιά. Είχε προηγηθεί συγκέντρωση υπογραφών από κάποιους πολίτες που οργανώνουν την περιοχή. Μας ρώτησαν αν θέλουμε να φτιαχτούν τα σκαλιά. Απαντήσαμε ότι θέλουμε», αναφέρει στο newsbeast.gr ο Μιχάλης Μινούδης που διατηρεί γυμναστήριο στην περιοχή.

Και ξεκαθαρίζει: «Δεν υπάρχουν, στο σύνολό τους, αντιδράσεις. Μεμονωμένες υπάρχουν. Οι αλλαγές κάνουν καλό. Κι αυτή η αλλαγή αναβαθμίζει την εικόνα».

Ανυπόστατα δημοσιεύματαΟι κάτοικοι του Κολωνακίου μετά τα δημοσιεύματα στον Τύπο που ανέφεραν ότι οι περισσότεροι από εκείνους δεν ήθελαν την αλλαγή, ξεκαθαρίζουν ότι αυτό το πράγμα δεν ισχύει. Υποστηρίζουν μάλιστα, όπως αναφέρει και κάτοικος της περιοχής επώνυμα, ότι πριν γίνει η αλλαγή στα σκαλιά, ενημερώθηκαν και υπέγραψαν και έτσι αποφασίστηκε η δράση των atenistas.

Στα δημοσιεύματα αυτά πολλοί υποστήριζαν ότι στο Κολωνάκι δεν θέλουν τις αλλαγές.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία μάλιστα ανέβηκε στο fb. Στη συγκεκριμένη φωτογραφία η δράση των atenistas τιτλοφορείται ως «Istanbul των Βαλκανίων».

Το μόνο σίγουρο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του newsbeast.gr, είναι ότι οι κάτοικοι, ναι, αντέδρασαν, αλλά θετικά, στη δράση των Αθηναίων και οι διαφορετικές απόψεις ήταν απλώς μεμονωμένες.

Ένα πέρασμα από το Κολωνάκι θα σας πείσει...

Δείτε λοιπόν πώς έχει γίνει σήμερα το συγκεκριμένο σημείο

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα