Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Βαρυμπόμπη -LiVE- (ανανέωση 01:28)

00:54 6/8/2013 - Πηγή: TNSite
01:27 Η Δημοτική Αρχή έδωσε οδηγία να εκκενωθούν κατοικίες στην Βαρυμπόμπη, που βρίσκονται από την οδό Ορφέως και προς το βουνό για προληπτικούς λόγους.

12:53 Αναμένονται ενισχύσεις από την περιφέρεια

Ήδη, έχουν κινητοποιηθεί οι υπηρεσίες της Πυροσβεστικής και από άλλες περιφέρειες, και από ώρα σε ώρα, αναμένεται να φτάσουν στο σημείο 15 πυροσβέστες με πέντε οχήματα από τη Θεσσαλία και ανάλογες δυνάμεις από την Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα.

12:48 Κάηκαν σπίτια

Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες για να μην επιτρέψουν την επανάληψη ανάλογων εικόνων με εκείνες του Μαραθώνα, όπου κατοικίες έγιναν στάχτη νωρίτερα μέσα στην ημέρα. Ωστόσο, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή οι φλόγες επεκτάθηκαν πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα να καούν δύο σπίτια. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία προσπαθεί παράλληλα να θέσει υπό έλεγχο τη φωτιά καθώς εύκολα μπορεί να επεκταθεί στα κτήματα του Τατοΐου.

12:36 Οι φλόγες πλησιάζουν επικίνδυνα τον οικισμό "Αγία Κυριακή"

Στο σημείο ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικήςΠρώτο μέλημα να μην ξεφύγει η φωτιά στο βουνόΠολύ κοντά στον αστικό ιστό οι φλόγες

Τεράστια είναι η κινητοποίηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ξέσπασε λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Δευτέρας σε δασική έκταση, στην περιοχή της Βαρυμπομπής.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η εστία της πυρκαγιάς εντοπίζεται σε δασική έκταση που βρίσκεται στην οδό Ιωάννη Μίχα.

Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που συνεχώς ενισχύονται αφού η φωτιά βρίσκεται πολύ κοντά σε σπίτια και κατοικημένη περιοχή.

Συνολικά για την κατάσβεση αυτή την ώρα επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 31 οχήματα, 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 6 οχήματα των ΟΤΑ και 5 υδροφόρες με κύριο μέλημα να περιορίσουν το μέτωπο προκειμένου να μην πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, καθώς βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και για την Τρίτη υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς για την περιοχή της Αττικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα