Αναπτύχθηκε πιο ευαίσθητη εξέταση αίματος για το σύνδρομο Down

17:08 7/6/2013 - Πηγή: TNSite

Αναπτύχθηκε μια πιο ακριβής εξέταση για το σύνδρομο Down που μπορεί να πραγματοποιηθεί νωρίτερα στην εγκυμοσύνη, δήλωσαν ειδικοί.

Έρευνα σε 1.000 κυήσεις ανακάλυψε ότι η εξέταση για το DNA του εμβρύου στο αίμα της μητέρας, μπορεί να δείξει ότι ένα μωρό σχεδόν σίγουρα έχει ή δεν έχει σύνδρομο Down.

Ερευνητική ομάδα του King's College στο Λονδίνο δήλωσε ότι η εξέταση θα μπορούσε να βοηθήσει τις γυναίκες να αποφασίσουν αν χρειάζονται περαιτέρω παρεμβατικές εξετάσεις.

Και οι 2 εξετάσεις φέρουν 1

τοις εκατό κίνδυνο αποβολής.

Ο καθηγητής Κύπρος Νικολαΐδης, επικεφαλής της έρευνας, δήλωσε ότι η εξέταση του εμβρυικού DNA (cfDNA) είναι περισσότερο οριστική.

Δείχνει ότι είτε υπάρχουν περισσότερες από 99% πιθανότητες ή λιγότερες από μια στις 10.000 το παιδί να έχει το σύνδρομο.

Η έρευνα που δείχνει ότι η εξέταση είναι περισσότερο ευαίσθητη και λιγότερο πιθανό να προσφέρει λανθασμένα θετικό αποτέλεσμα, δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘Ultrasound in Obstetrics and Gynaecology’.

Ο καθηγητής Νικολαΐδης, δήλωσε ότι η εξέταση είναι σχεδόν διαγνωστική. Δείχνει σχεδόν σίγουρα ότι το μωρό έχει σύνδρομο Down ή σχεδόν σίγουρα ότι δεν έχει.

Από τη μεριά της γυναίκας, αυτό είναι πιο σαφές μήνυμα σχετικά με αυτό που θα κάνει στη συνέχεια.

Μεταξύ 3% και 5% των εγκύων υποβάλλονται σε παρεμβατικές εξετάσεις.

Το τεστ εμβρυικού DNA έχει ποσοστό λιγότερο από 0.5%.

Τον επόμενο μήνα, ο καθηγητής και η ομάδα του θα ξεκινήσουν έρευνα σε 20.000 γυναίκες, για την περαιτέρω αξιολόγηση της εξέτασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα