Άκαρπη η συνάντηση Τρόικας – Μητσοτάκη

16:57 3/7/2013 - Πηγή: TNSite

Νέα συνάντηση, καθώς ο χρόνος πιέζει και οι αξιωματούχοι των Βρυξελλών διαμυνήουν ότι μέχρι την Παρασκευή πρέπει να κλείσουν όλα τα ανοικτά θέματα, θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί, Πέμπτη, στις 10:00 το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επανέλαβε το επιχείρημα ότι εάν δεν υπάρξει παράταση στο χρόνο εφαρμογής του μέτρου της κινητικότητας έως τον Σεπτέμβριο, θα αναγκαστεί να προχωρήσει στην διαθεσιμότητα 12.500 ατόμων χωρίς αξιολόγηση.

Σε ό,τι αφορά τον τρόπο μετακίνησης των υπαλλήλων, η τρόικα

φέρεται να ζητά να μην υπάρξουν απευθείας μετακινήσεις και μετατάξεις -κάτι που είναι σύνηθες στην περίπτωση των εκπαιδευτικών, για παράδειγμα. Ζητά δηλαδή να βγαίνουν πρώτα σε διαθεσιμότητα οι δημόσιοι υπάλληλοι και στη συνέχεια να γίνεται επεξεργασία των δεδομένων για τη δυνατότητα ή μη μετακίνησής τους, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο των απολύσεων.

Σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμου στελέχους της κυβέρνησης που επικαλείται το ΑΜΠΕ, η τρόικα είναι αμετακίνητη στο ζήτημα της παρουσίασης σαφών δεσμεύσεων για την κινητικότητα στο Δημόσιο. Η μόνη υποχώρηση, την οποία φέρεται να είναι διατεθειμένη να δεχθεί, πρόσθεσε ο ίδιος, είναι να τεθεί σε διαθεσιμότητα στο επόμενο διάστημα, και όχι άμεσα, ένα μέρος από τους 12.500 δημόσιους υπαλλήλους. Όμως, στην περίπτωση αυτή, αναφέρουν κοινοτικά στελέχη, η δόση θα καταβάλλεται τμηματικά και θα συνδεθεί και με τον χρόνο επίτευξης της συγκεκριμένης προαπαιτούμενης δράσης.

Σύμφωνα με τις άλλες πηγές, στη συνάντηση δεν «μπήκε» τελικά το θέμα της ΕΡΤ, το οποίο η τρόικα θα συζητήσει με τον υφυπουργό Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελή Καψή και την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Πληροφορίες μάλιστα, αναφέρουν ότι στον συνολικό αριθμό των απολύσεων στο δημόσιο, από την ΕΡΤ θα συμπεριληφθούν μόνον όσοι δεν θα επαναπροσληφθούν.

Η συνάντηση των δυο πλευρών θα επαναληφθεί αύριο το πρωί.

Επίσης, εκκρεμεί η αυριανή συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Εσωτερικών.

Αύριο, οι εκπρόσωποι των δανειστών θα συναντηθούν και με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα