Αγωγή κατά του Facebook για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων του Eminem

19:28 23/5/2013 - Πηγή: TNSite
Αγωγή κατέθεσε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Detroit η εταιρείας διαχείρισης των πνευματικών δικαιωμάτων του πασίγνωστου ράπερ Eminem, η οποία ονομάζεται, Eight Mile Style.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι σε διαφήμιση του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου στον κόσμο, Facebook,

χρησιμοποιήθηκε, χωρίς άδεια, η μουσική από το τραγούδι «Under the Influence». Ένα τραγούδι που κυκλοφόρησε ο Eminem το 2000 στο άλμπουμ «The Marshall Mathers».

Η διαφήμιση «Airplane» προβλήθηκε σε εκδήλωση της εταιρείας τον Απρίλιο, κατά τη διάρκεια της αποκάλυψης της υπηρεσίας Facebook Home. Όπως αναφέρει ο «Ιndependent», ο Zuckerberg λέγεται πως είναι οπαδός του Eminem και φέρεται ότι αποκαλούσε τον εαυτό του «Slim Shady», ένα από τα παρατσούκλια του ράπερ, σε ιστοσελίδα που δημιούργησε το 1999.

Σημειώνεται πως η εταιρεία που ασχολείται με τις διαφημίσεις στο Facebook, Wieden+Kennedy, άλλαξε τη μουσική στο διαφημιστικό σποτ αφότου ανέβηκε στο διαδίκτυο. Έτσι, οι δικηγόροι της Eight Mile Style δηλώνουν ότι η αλλαγή της διαφήμισης δείχνει ότι το Facebook ήξερε ότι είχε πάρει τη σύνθεση του Eminem.

Από την άλλη πλευρά, το νομικό τμήμα της W+K, τράβηξε ακόμα πιο πολύ στα άκρα την υπόθεση, λέγοντας ότι ο ρυθμός από το «Under The Influence» προέρχεται από τραγούδι του Michael Jackson, γεγονός που εξαιρεί το Facebook από την παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.

Πάντως η Eight Mile Style ζητάει το μέγιστο δυνατό ποσό ως αποζημίωση, δηλαδή 150,000 δολάρια για κάθε παραβίαση.

Δείτε τη διαφήμιση «Airplane» του Facebook και στη συνέχεια ακούστε το τραγούδι «Under The Influence» του Eminem...

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα