''Windows 1974-2013''. Μια αναδρομή στα "παράθυρα'' του Μιχάλη Κατζουράκη

16:10 2/4/2013 - Πηγή: TNSite

Μια αναδρομική παρουσίαση στην ενότητα έργων του Μιχάλη Κατζουράκη με τίτλο «Windows», θα φιλοξενεί η αίθουσα τέχνης Καππάτος από τις 11 Απριλίου μέχρι και τις 24 Μαΐου.

Τo συνολικό έργο του Μιχάλη Κατζουράκη εμπεριέχει τα γόνιμα στοιχεία των σύγχρονων καλλιτεχνικών αναζητήσεων της διεθνούς και ελληνικής μεταπολεμικής τέχνης και κινείται ανάμεσα στην πραγματικότητα και την αφαίρεση, ενώδιέπεται από αποσπασματικές αναφορές κυρίως στον αστικό πολιτισμό.

Παράθυρα και ανοίγματα

υπάρχουν στη δουλειά του από τη δεκαετία του ΄70. Ωστόσο, η πρώτη φορά που εμφανίστηκε αυτός το τίτλος ήταν όταν έκανε μια έκθεση με φωτογραφίες από παράθυρα βιτρινών στο Βερολίνο το 1998. Ο τίτλος Windows, δηλαδή Παράθυρα, είναι λογοπαίγνιο, γιατί το θέμα είναι τα παράθυρα και ο καλλιτέχνης θέλησε να συνδέσει τη δουλειά του με ένα σύγχρονο όρο, χωρίς καμία πραγματική φυσικά σχέση, τα γνωστά Windows. Έκτοτε, κάθε φορά που έκανε μια παρόμοια σειρά, χρησιμοποιούσε τον ίδιο τίτλο με την προσθήκη της χρονιάς: Windows ‘98, μετάWindows 2000, 2001, κλπ, κάπως όπως συμβαίνει και με τα προγράμματα στους υπολογιστές.

Keywords
Τυχαία Θέματα