«Trance»: δείτε σκηνές από το νέο θρίλερ του Ντάνι Μπόιλ

21:27 10/4/2013 - Πηγή: TNSite

Tο θρίλερ «Trance» του Ντάνι Μπόιλ ανήκει στις πιο ενδιαφέρουσες κινηματογραφικές πρεμιέρες που αναμένουμε στα μέσα Μαϊου. To τρέιλερ της ταινίας, είναι αποκαλυπτικό…

Με τον Βενσάν Κασέλ, τον Τζέιμς Μακ Άβοϊ και τη Ροζάριο Ντόσον, στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, η ταινία θα μας ταξιδέψει στα άδυτα του υποσυνειδήτου και της μνήμης, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον με συνεχείς ανατροπές.

Στην υπόθεση του έργου, ο Σάιμον (Τζέιμς Μάκαβοϊ), ένας υπάλληλος οίκου δημοπρασιών, συνεργάζεται με μια συμμορία του υποκόσμου με σκοπό την κλοπή ενός πανάκριβου

πίνακα. Μετά από ένα χτύπημα στο κεφάλι κατά τη διάρκεια της ληστείας, ο Σάιμον ανακαλύπτει ότι έχει πάθει αμνησία και δε θυμάται που έχει κρύψει το ανεκτίμητο έργο.

Όταν οι απειλές και τα βασανιστήρια αδυνατούν να φέρουν απαντήσεις, ο αρχηγός της συμμορίας (Βενσάν Κασέλ) προσλαμβάνει μια υπνοθεραπεύτρια (Ροζάριο Ντόσον) για να φτάσει στις πιο σκοτεινές πτυχές της ψυχής του Σάιμον.

Όσο, όμως πιο βαθιά προχωράει στο υποσυνείδητο του, τόσο περισσότερες ανατροπές θα υπάρξουν και τα όρια μεταξύ της πραγματικότητας, της επιθυμίας και των παραισθήσεων θα μπλεχτούν επικίνδυνα.

Το νέο κινηματογραφικό εγχείρημα του Ντάνι Μπόιλ συνενώνει τρεις καταξιωμένους ηθοποιούς που δεν συγκαταλέγονται όμως στο «βαρύ πυροβολικό του Χόλιγουντ». Στην ερώτηση γιατί αποφεύγει να χρησιμοποιήσει σούπερ σταρ, όπως άλλοι συνάδελφοί του, ο Ντάνι Μπόιλ εξήγησε ότι ορισμένες φορές ένα πολύ μεγάλο όνομα μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά για μια παραγωγή.

Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα το φιλμ του «Trance»: «θα καταστρέψεις αυτή την ταινία για παράδειγμα, αν συμπεριλάβεις στο καστ κάποιον σούπερ σταρ για έναν από τους τρεις βασικούς ρόλους. Θέλεις οι τρεις χαρακτήρες του έργου να είναι ισότιμοι ώστε να μην είσαι εντελώς σίγουρος για το ποιος θα κυριαρχήσει. Αν έχεις έναν κεντρικό χαρακτήρα μπορείς να χρησιμοποιήσεις έναν μεγάλο κινηματογραφικό αστέρα, αλλά συνήθως δεν το κάνουμε, γιατί προσπαθούμε να κρατήσουμε περιορισμένο το κόστος παραγωγής-κάτι που μας αρέσει. Υπάρχει ένα ανώτατο όριο που δεν μπορείς να ξεπεράσεις.

Οι μεγάλοι σταρ θέλουν αρκετά χρήματα γιατί σε γενικές γραμμές θα σου βγάλουν αρκετό κέρδος. Οπότε με οικονομικούς όρους είναι κατανοητό αλλά διαστρεβλώνει την ταινία σου. Προσπαθούμε να κρατήσουμε αυτό όριο κατά το οποίο προσπαθείς να κάνεις τα 20 εκατομμύρια δολάρια να φαίνονται σαν 100 εκατομμύρια δολάρια. Μου αρέσει αυτή η πειθαρχία», τόνισε ο Ντάνι Μπόιλ σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Reuters.

Πληροφορίες: Το «Trance» θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 16 Μαϊου από την Odeon.

clickatlife.gr

OnNews

Keywords
Τυχαία Θέματα