The Week Ahead – Μία ματιά στην εβδομάδα 10 - 16 Δεκεμβρίου

15:56 10/12/2012 - Πηγή: TNSite


Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου

Η Ειρήνη στεφανώνει την Ευρώπη

Η Ευρωπαϊκή Ένωση παραλαμβάνει το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, το οποίο της απονέμεται για τη συνεισφορά της στη σταθεροποίηση της Γηραιάς Ηπείρου και τη συμβολή της στη μετατροπή «της Ευρώπης από ήπειρο του πολέμου σε ήπειρο της ειρήνης».

Το βραβείο θα παραλάβουν, εκ μέρος των πολιτών της Ε.Ε., οι Χέρμαν Βαν Ρομπέι, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και Μάρτιν Σουλτς, ενώ το «παρών» θα δώσουν πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες, ανάμεσά τους η γερμανίδα καγκελάριος,

Άνγκελα Μέρκελ, ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Στο προσκήνιο η εξωτερική πολιτική
Συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες. Οι υπουργοί Εξωτερικών της ενωμένης Ευρώπης θα εξετάσουν ζητήματα που αφορούν την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, όπου ξεχωρίζουν οι περιπτώσεις της Συρίας και της Αιγύπτου, και τις προετοιμασίες για τη σύνοδο Ευρωπαϊκής Ένωσης - Ρωσίας, που θα λάβει χώρα στις 21 Δεκεμβρίου.

Οι τιμές… ανεβαίνουν;
Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) δίνει στη δημοσιότητα στοιχεία για τον πληθωρισμό του μήνα Νοεμβρίου 2012.
Σύγκρουση… ηπείρων
Στην τελική ευθεία εισέρχεται το ποδοσφαιρικό Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, το οποίο διοργανώνεται στην Ιαπωνία υπό την αιγίδα της FIFA. Η Ευρώπη θα εκπροσωπηθεί από την Τσέλσι, τροπαιούχο του Champions League την περασμένη αγωνιστική περίοδο, ενώ στο δρόμο των λονδρέζων θα βρεθούν η Monterrey από το Μεξικό, η Corinthians από τη Βραζιλία και η αιγυπτιακή Al-Ahly.

Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου

Μεγάλα ποσά, μεγάλοι πονοκέφαλοι
Επανέναρξη των εργασιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με στόχο την οριστικοποίηση του Προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2013, κι ενώ βαίνουν προς επίλυση οι διαφωνίες μεταξύ του Ευρωκοινοβουλίου και του Συμβουλίου της Ευρώπης, εκπροσώπου των κυβερνήσεων των κρατών μελών της Ε.Ε., όσον αφορά το μέγεθος των δαπανών για το ερχόμενο έτος.

Παράλληλα, η Ευρωβουλή αναμένεται να υπερψηφίσει ένα Συμπληρωματικό Προϋπολογισμό ύψους 6 δισεκατομμυρίων ευρώ για την κάλυψη λογαριασμών του 2012.

Έξοδος στις αγορές για την Ελλάδα
Διπλή δημοπρασία εξάμηνων και μηνιαίων εντόκων γραμματίων πραγματοποιεί ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), με στόχο την άντληση 3,375 δισεκατομμυρίων ευρώ από τις αγορές.
Μία, όχι τυχαία, αμερικανίδα στους Φίλους της Συρίας
Η υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Χίλαρι Κλίντον, ξεκινά πολυήμερη περιοδεία στο Μαρόκο, την Τυνησία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στο Μαρόκο, η κ. Κλίντον θα μετάσχει στη διάσκεψη των Φίλων της Συρίας (12 Δεκεμβρίου), μίας κολεκτίβας κρατών που τηρούν επικριτική στάση προς το καθεστώς του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ.

Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου

Ανεργία στην Ελλάδα

Δημοσίευση των στοιχείων για την ανεργία στην Ελλάδα, όσον αφορά το τρίτο τρίμηνο του 2012, από την ΕΛΣΤΑΤ.

Keywords
Τυχαία Θέματα