Τα διλήμματα και τα "σίγουρα"

04:01 6/11/2013 - Πηγή: TNSite
ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΒΟΡΙΛΑ

Η Μπενφίκα του Χεσούς έρχεται στο Γ. Καραϊσκάκης το βράδυ της Τρίτης για να μη χάσει.

Ο προπονητής των Αετών σκέφτεται να παραταχθεί με σύστημα 5-4-1 και τρία στόπερ και να κάνει το ματς... ρουλέτα, που θα κριθεί στο ένα γκολ.

Ο Μίτσελ, από την πλευρά του, έχει το πλεονέκτημα ότι αντιμετώπισε μόλις το προηγούμενο Σάββατο τον Παναθηναϊκό, που ειδικά στο πρώτο ημίχρονο είχε ταμπουρωθεί στην άμυνα.

Ο Ισπανός τεχνικός των Πειραιωτών γνωρίζει πολύ καλά ότι ο Μήτρογλου, όσο φορμαρισμένος και

να είναι, δε θα μπορέσει μόνος του να ξεφύγει από την πολυπρόσωπη άμυνα των Πορτογάλων.

Οπότε, σχεδιάζει να βάλει δίπλα του τον Φουστέρ για να του δώσει πάσες, αφού πρώτα έχει τραβήξει την άμυνα πάνω του, όπως ακριβώς δηλαδή έκανε και στον αγώνα με τους πράσινους στη Λεωφόρο.

Το δίλημμα είναι ακριβώς αυτό: Τσόρι Ντομίνγκες ή Φουστέρ, στην ενδεκάδα.

Δεν αποκλείεται όμως ο Μίτσελ να κάνει την έκπληξη και να βάλει και τον Μασάντο στην ενδεκάδα, ώστε να παρέχει και κάθετες πάσες που θα βρίσκουν τον Φουστέρ ή κατευθείαν τον Μήτρογλου.

Αυτή η κίνηση ίσως βγει εμπνευσμένη, ίσως αποδειχθεί όμως και ρίσκο που δύσκολα θα μπορέσει να πάρει πίσω ο Μίτσελ αν κάτι "στραβώσει", καθώς προϋποθέτει είτε έξοδο του Σάμαρη από την ενδεκάδα, είτε στροφή του Μανιάτη σε θέση δεξιού μπακ, αντί του Σαλίνο, είτε θα μειώσει τους πλάγιους που θα την "πληρώσουν".

Όμως ο Μίτσελ θέλει να πλαγιοκοπεί τις κλειστές άμυνες και έτσι ίσως να επιλέξει και τον Βάις (αριστερά) και τον Κάμπελ (δεξιά). Μ' αυτό το σχήμα, η ενδεκάδα του γίνεται πιο δυνατή από τα αριστερά, καθώς υπάρχει και ο Χολέμπας.

Αν τελικά ο Χεσούς επιλέξει φουλ άμυνα, η μάχη θα είναι σκληρή. Αν πάει στο 4-4-2, ο Ολυμπιακός έχει σαφές πλεονέκτημα, λόγω των κενών χώρων που θα δημιουργηθούν και λόγω της "καυτής" έδρας του.

Κάντε mouse over στη φωτογραφία και δείτε τα διλήμματα και τα "σίγουρα" του Μίτσελ για την επίθεση του Ολυμπιακού.

News

Keywords
Τυχαία Θέματα