Sandra Bullock: θα κερδίσει μια υποψηφιότητα για Όσκαρ;

08:00 11/10/2013 - Πηγή: TNSite

Η Sandra Bullock με την ερμηνεία της στο θρίλερ επιστημονικής φαντασίας «Gravity» («Βαρύτητα») μπορεί να διεκδικήσει φέτος με αξιώσεις μια υποψηφιότητα για Όσκαρ πρώτου γυναικείου ρόλου.

Οι πρώτοι θετικοί οιωνοί από την πρεμιέρα του «Gravity» στο Φεστιβάλ Βενετίας, όπου προβλήθηκε ως ταινία έναρξης του φεστιβάλ, πολλαπλασιάστηκαν αργότερα και στο φεστιβάλ του Τορόντο.

Στην

υπόθεση της ταινίας, η γιατρός Δρ. Ryan Stone, είναι μια γυναίκα χτυπημένη σκληρά από τη μοίρα. Στην πρώτη της αποστολή στο διάστημα, συνοδεύεται από τον έμπειρο αστροναύτη Matt Kowalsky (στο ρόλο ο George Clooney). Όμως τα συντρίμμια από έναν δορυφόρο εγκλωβίζουν τους δύο ήρωες στο διάστημα, με ελάχιστο οξυγόνο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Φόρεστ Γουίτακερ, ο Κόλιν Πάουελ και τα όπλα μαζικής καταστροφής!

Τεχνολογικές καινοτομίες επιστρατεύτηκαν σε αυτό το ιδιαίτερο 3D φιλμ προκειμένου να αναπαραχθεί η αίσθηση του διαστήματος και της μηδενικής βαρύτητας με τρόπους που δεν είχαμε δει ως τώρα στον κινηματογράφο. Το κόστος για τη Warner Bros άγγιξε τα 80 εκατομμύρια δολάρια.

Η Sandra Bullock, σε πρόσφατες δηλώσεις της στο Reuters τόνισε πως οι φυσικές απαιτήσεις του ρόλου της ήταν λιγότερο τρομακτικές από τις συναισθηματικές. Κι αυτό γιατί έπρεπε να συγχρονίσει το συναισθηματικό κομμάτι του ρόλου της με την πολύπλοκη τεχνολογία και τις γρήγορες λήψεις.

Αναφερόμενη στον χαρακτήρα που ενσαρκώνει, σχολίασε: «H Ryan Stone δεν είναι απλώς απομονωμένη, είναι αποκομμένη. Πολλές πλευρές του εαυτού της δεν είναι πλέον ζωντανές. Πρέπει να βάλεις τον εαυτό σου στο μυαλό της καθημερινά, ρωτώντας τι θα έκανα; Πώς θα ένιωθα εκείνη τη στιγμή. Σίγουρα δεν βρίσκεσαι σε ένα ελκυστικό μέρος».

Ο Alfonso Cuaron, ο σκηνοθέτης της ταινίας, όταν μαζί με τον γιο του δούλευε πάνω στο «Gravity», είχε ήδη δοκιμαστεί από την κατάρρευση της χρηματοδότησης, μιας φιλόδοξης παραγωγής του και βρισκόταν σε μια δύσκολη καμπή της καριέρας και της προσωπικής του ζωής. Όταν συνάντησε την Sandra Βullock στο σπίτι της στο Ώστιν του Τέξας, για να συζητήσουν τον ρόλο της, ανακάλυψαν πως και οι δυο τους είχαν περάσει αρκετές δοκιμασίες το προηγούμενο διάστημα.

Για τη διάσημη ηθοποιό ήταν χτύπημα όταν έμαθε πως ο σύζυγός της, Jesse James, είχε μια παράλληλη ερωτική σχέση. H Bullock είχε αποσυρθεί από τη δημοσιότητα προκειμένου να μεγαλώσει τον υιοθετημένο γιο της. Σύμφωνα με τον μεξικανό σκηνοθέτη, οι δύσκολες εμπειρίες της Bullock της είχαν προσδώσει «μια εκπληκτική ωριμότητα και καθαρότητα». Είχε βρει πλέον την ιδανική πρωταγωνίστρια για την ταινία του…

clickatlife.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Φόρεστ Γουίτακερ, ο Κόλιν Πάουελ και τα όπλα μαζικής καταστροφής!

OnNews

Keywords
Τυχαία Θέματα