SANOFI: Επιστροφή στην ανάπτυξη το 3ο τρίμηνο

02:15 5/11/2013 - Πηγή: TNSite

Επιστροφή στην αύξηση των πωλήσεων καταγράφει η Sanofi από το Σεπτέμβριο κάτι που σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας σηματοδοτεί το τέλος των αρνητικών επιπτώσεων που είχε φέρει η λήξη των πατεντών σε διάφορα φάρμακα.

Συγκεκριμένα, ο όμιλος κατά το 3ο τρίμηνο του 2013:

Οι συνολικές πωλήσεις(3) αυξήθηκαν για πρώτη φορά σε διάστημα πέντε τριμήνων κατά 0,6%, φθάνοντας τα €8.432 εκατ.Οι πωλήσεις στις Αναδυόμενες Αγορές(5) έφθασαν τα €2.652 εκατ., καταγράφοντας αύξηση κατά 2,8% και επηρεάστηκαν αρνητικά από το
χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης της κινεζικής φαρμακευτικής αγοράς και τις χαμηλότερες πωλήσεις στη Βραζιλία.Οι πωλήσεις του Τομέα Διαβήτη σημείωσε ανάπτυξη κατά 20,1% στα €1.670 εκατ., καθώς οι πωλήσεις της Lantus ανήλθαν σε €1.456 εκατ. (+21,2%).Οι πωλήσεις του Τομέα Εμβολίων ανήλθαν σε €1.300 εκατ. (-7,2%), καθώς επηρεάστηκαν από τους περιορισμούς στην προμήθεια του Pentacel και του Adacel στις ΗΠΑ και τον τριμηνιαίο καταμερισμό των πωλήσεων αντιγριπικών εμβολίων στις ΗΠΑ. Η Sanofi αναμένει πωλήσεις ρεκόρ αντιγριπικών εμβολίων στο Βόρειο Ημισφαίριο κατά το 2ο εξάμηνο του 2013, που θα προκύψουν από το διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο εμβολίων που διαθέτει.Ο Tομέας Καταναλωτικών Προϊόντων Υγείας σημείωσε υψηλή αύξηση πωλήσεων (+9,8%), γεγονός που αντανακλά την κυκλοφορία του Rolaids® στις ΗΠΑ και τη βελτίωση των δραστηριοτήτων Καταναλωτικών Προϊόντων Υγείας στην Κίνα.Η Genzyme αυξήθηκε κατά 21,1% στα €529 εκατ., γεγονός που αντικατοπτρίζει τις υψηλές επιδόσεις του Τμήματος Σπάνιων Νοσημάτων (11,1%) και του λανσαρίσματος του Aubagio®.Οι πωλήσεις του Κτηνιατρικού Τομέα ανήλθαν σε €458 εκατ., σημειώνοντας μείωση 6,4%, λόγω του αυξημένου ανταγωνισμού απέναντι στο Frontline®. Τον Σεπτέμβριο, ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε το NexGard™, ένα νέο μασώμενο αντιπαρασιτικό για την αντιμετώπιση και πρόληψη των ψύλλων και τσιμπουριών σε σκύλους.Οι πωλήσεις των πλατφορμών ανάπτυξης(4) ανήλθαν σε €6.298 εκατ., αυξημένες κατά 5,5%, και αντιπροσωπεύουν το 74,7% των συνολικών πωλήσεων.Τα κέρδη δραστηριοτήτων ανά μετοχή (EPS)(1) για το 3ο τρίμηνο του 2013 ανήλθαν σε €1,35, μειωμένα κατά 9,0%.

Πρόβλεψη για το 2013

Λαμβάνοντας υπόψη την αναμενόμενη επιστροφή στην κερδοφορία κατά το τέταρτο τρίμηνο και συμπεριλαμβανομένου του αντίκτυπου της παρατεταμένης έλλειψης εμβολίων το τρίτο τρίμηνο, η πρόβλεψη για το 2013 αναμένεται πλέον να κυμανθεί στο χαμηλότερο επίπεδο του προηγούμενου φάσματος προβλέψεων. Τα κέρδη δραστηριοτήτων ανά μετοχή (EPS) για το 2013 αναμένεται, επομένως, να είναι κατά περίπου 10% μειωμένα σε σχέση με το 2012 σε σταθερές τιμές συναλλάγματος (CER)(6), εξαιρουμένων απρόβλεπτων δυσμενών εξελίξεων.

Copyright © 2012 - 2013 News.gr

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του news.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

News

Keywords
Τυχαία Θέματα