Reuters: Η κακοποίηση των μεταναστών και η απάθεια της ΕΛ.ΑΣ. στην Ελλάδα της κρίσης

14:31 7/12/2012 - Πηγή: TNSite

Την υπόθεση του Αιγύπτιου που αλυσοδέθηκε και κακοποιήθηκε από τον εργοδότη του στη Σαλαμίνα και ενός ακόμα μετανάστη, θύματος ρατσιστικής επίθεσης στην Ελλάδα της κρίσης, παρουσιάζει το πρακτορείο Reuters.

Στο δημοσίευμα, με τίτλο "Οι μετανάστες αντιμετωπίζουν κακοποίηση και μιζέρια στην κατεστραμμένη Ελλάδα", οι συντάκτες αναφέρονται στις ρατσιστικές

επιθέσεις σε βάρος μεταναστών, "τα πιο ανυπεράσπιστα θύματα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα", όπως λένε, στην απάθεια της ΕΛ.ΑΣ. απέναντι στα φαινόμενα, σε ένα σύστημα "που τιμωρεί τα θύματα, αντί τους δράστες".

Το Reuters δημοσιεύει φωτογραφίες ενός άλλου μετανάστη, από το Σουδάν, ο οποίος δέχθηκε επίθεση στο κέντρο της Αθήνας, από άνδρες που του χάραξαν έναν σταυρό στην πλάτη.

Η απόφαση του Αιγύπτιου μετανάστη Ουαλίντ Ταλέμπ, αναφέρει το πρακτορείο, να απαιτήσει τους απλήρωτους μισθούς του στην Ελλάδα, είχε βαρύ αντίτιμο: επί 18 ώρες αλυσοδέθηκε και ξυλοκοπήθηκε από το αφεντικό του, μπήκε στη φυλακή και διατάχθηκε να εγκαταλείψει τη χώρα που αποκαλεί σπίτι του.

"Ένας από τους εκατοντάδες χιλιάδες παράνομους μετανάστες που μοχθούν στη μαύρη αγορά εργασίας στην Ελλάδα, ο Ταλέμπ μόλις είχε τελειώσει τον καθαρισμό του αρτοποιείο όπου δούλευε, ένα πρωί του Νοέμβρη, στο νησί της Σαλαμίνας, όταν προκάλεσε την οργή του αφεντικού του.

Αυτό που ακολούθησε θα κατέληγε να συμβολίζει το πώς οι μετανάστες έγιναν από τα μεγαλύτερα και πιο ανυπεράσπιστα θύματα της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, που αντιμετωπίζει ρατσιστικές επιθέσεις, απάθεια της αστυνομίας και ένα σύστημα που να τιμωρεί τους ίδιος, αντί τους δράστες".

Ο αρτοποιός και δύο άλλοι, έδεσαν μια μεταλλική αλυσίδα 8 μέτρων γύρω από το λαιμό του Ταλέμπ με κλειδαριά και τον έσυραν σε έναν στάβλο, όπου – όπως είπε – άλλος ένας άνθρωπος ενώθηκε μαζί τους. Εκεί τον έδεσαν σε μια καρέκλα, έσφιξαν τη θηλιά και τον γρονθοκόπησαν, ενώ ο ίδιος έχανε και ξαναέβρισκε τις αισθήσεις του.

Οι άνδρες έπιναν μπύρα – που επίσης έριχναν στο στόμα του Ταλέμπ – και τον χλεύαζαν επειδή ήταν μουσουλμάνος, είπε.

"Με έσυραν γύρω γύρω σαν σκυλί", δήλωσε ο Ταλέμπ στο Reeuters, εξιστορώντας την επίθεση από ένα στρώμα στο πάτωμα του διαμερίσματός του, που είναι κρυμμένο ανάμεσα στα χαμηλά σπίτια και τις ταβέρνες της Σαλαμίνας.

"Σκέφτηκα ότι αυτό ήταν το τέλος για μένα. Συνέχισα να λιποθυμώ, και κάθε φορά που λιποθυμούσα, με χτυπούσαν με ραβδιά για να με ξυπνήσουν".

Μετά από 18 ώρες, ο Ταλέμπ κατόρθωσε να ξεφύγει από τους απαγωγείς του, όταν έφυγαν για να ανοίξουν το αρτοποιείο. Όμως, ο εφιάλτης του δεν είχε τελειώσει.

Βρέθηκε τα ξημερώματα κάτω από ένα δέντρο με τη βαριά αλυσίδα ακόμα γύρω από το λαιμό και το πρόσωπό του πρησμένο πέρα από την αναγνώριση. Αρχικά μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για να λάβει τις πρώτες βοήθειες.

Αλλά η αστυνομία τον πήρε αργότερα και τον κράτησε με την κατηγορία ότι δεν είχε έγγραφα νόμιμης παραμονής στην Ελλάδα - αν και ο ίδιος λέει ότι παραπονέθηκε ότι μόλις μετά βίας μ

Keywords
Τυχαία Θέματα