Reham Said: Η δημοσιογράφος που έβγαλε τη μαντίλα της μπροστά σε ιμάμη

19:29 27/5/2013 - Πηγή: TNSite

Η δημοσιογράφος Reham Said, συνομιλώντας στον "αέρα" του καναλιού al-Nahar με τον θρησκευτικό ηγέτη Yousuf Badri, έβγαλε τη μαντίλα της σε μια πράξη έντονης αντίδρασης στα λεγόμενα του ιμάμη, κάνοντας τον να "βγει από τα ρούχα του".

Η δημοφιλής στη χώρα δημοσιογράφος, φιλοξενούσε στην εκπομπή της τον ιμάμη, σε μια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης.

Πριν ξεκινήσει η εκπομπή, η ίδια δε φοράει μαντίλα και ο θρησκευτικός ηγέτης δεν αντιδρά. Τον ρωτάει αν πρέπει να φορέσει μαντίλα κατά τη διάρκεια του live και εκείνος της απαντάει θετικά.

Κατά

τη διάρκεια της κουβέντας, η Said έθεσε ερώτηση σχετική με τις καταγγελίες από γυναίκες που κακοποιούνται σεξουαλικά από κληρικούς κατά τη διάρκεια εξορκισμών. Ήταν η στιγμή που ο Badri αντέδρασε και η δημοσιογράφος σε ένδειξη διαμαρτυρίας έβγαλε τη μαντίλα της κατηγορώντας τον για υποκρισία.

"Τη μαντίλα θα τη φοράω για τον Θεό, όχι επειδή μου το επιβάλεις εσύ", δήλωσε η Said στον θρησκευτικό ηγέτη που έστρεφε το βλέμμα του αλλού.

Η συνέχεια ήταν "εκρηκτική". Η γενναία Said δημοσιοποίησε τη συμφωνία ιμάμη - καναλιού σύμφωνα με την οποία ο ίδιος είχε πάρει 1.000 λίρες για να δεχθεί να εμφανιστεί στην εκπομπή της.

Αποτέλεσμα; Ο ιμάμης απείλησε το κανάλι για κλείσιμο, όμως η κοινή γνώμη είχε ήδη αποφανθεί για τη γενναιότητα της δημοσιογράφου, η οποία κατάφερε να θέσει με τον δικό της τρόπο στο επίκεντρο της δημόσιας σφαίρας, τα ζητήματα που απασχολούν τη χώρα ως προς την κακοποίηση των γυναικών.

Η δημοσιογράφος:

Πηγή: The Times

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα