Praksis: Οι Έλληνες της ομογένειας στηρίζουν την Ελλάδα

20:50 4/10/2013 - Πηγή: TNSite

Η εκδήλωση PHILHELLENES θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013 στο Λος Άντζελες για την οικονομική ενίσχυση ενός προγράμματος που βοηθάει καθημερινά χιλιάδες συνανθρώπους μας.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την αμερικάνικη εταιρεία δημοσίων σχέσεων και διοργάνωσης εκδηλώσεων Jane Owen Public Relations (JOPR). Πρόκειται, όπως αναφέρει και το δελτίο τύπου, για μια εκδήλωση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης

σχετικά με τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και τον αντίκτυπό της σε πολλούς πολίτες της χώρας.

Στόχος της εκδήλωσης αυτής είναι η συγκέντρωση πόρων για την ενίσχυση του προγράμματος ΣΥΝ στο ΠΛΗΝ που υλοποιείται από την Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS.

Από το 2012, το πρόγραμμα ΣΥΝ στο ΠΛΗΝ υποστηρίζει στην Ελλάδα της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης άστεγους πολίτες αλλά και νοικοκυριά που βρέθηκαν υπό την απειλή αστεγίας. Ανθρώπους που έχουν πληγεί οικονομικά και βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με ζητήματα επιβίωσης της οικογένειάς τους, συνανθρώπους μας, που στη θέση τους ίσως, αύριο είμαστε και εμείς οι ίδιοι.

Η ΜΚΟ PRAKSIS στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, λειτουργεί δύο Κέντρα Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων (Αθήνα-Πειραιά), υποστηρίζοντας σε καθημερινή βάση 200 συμπολίτες μας (παρεμβατικός άξονας του προγράμματος). Σε μια εποχή όπου το αυτονόητο είναι πλέον πολυτέλεια, τα Κέντρα Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων παρέχουν βασικές υπηρεσίες (λουτρά, πλυντήρια, καθαρά ρούχα, καφές, ανάπαυση, πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη, ψυχοκοινωνική υποστήριξη, εργασιακή συμβουλευτική κ.α).

Επίσης κάθε μήνα το ΣΥΝ στο ΠΛΗΝ υποστηρίζει 550 Ελληνικές οικογένειες με ανήλικα παιδιά, που βρίσκονται ένα βήμα πριν την αστεγία (προληπτικός άξονας του προγράμματος) .

Απώτερος στόχος, είναι η στήριξη των οικογενειών αυτών με την παροχή στοχευόμενων ενεργειών ώστε να επιστρέψει στην αγορά εργασίας τουλάχιστον ένας από τους δύο γονείς και να διατηρήσουν την κατοικία τους, αντιμετωπίζοντας έτσι τις συνέπειες της κρίσης με το πιο ανώδυνο τρόπο.

Η εκδήλωση PHILHELLENES θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013 στο Λος Άντζελες.

Διάσημοι οικοδεσπότες θα υποδεχθούν επίσημους καλεσμένους όπως η Maria Menounos, Nia Vardalos, Olympia Dukakis, Cat Kora, George Kοtsiopoulos, Theo Alexander, Sofia Milos, Louis Mandylor, Costas Mandylor, Melina Kanakerides καθώς και πλήθος επώνυμων ομογενών με σημαντική κοινωνική και επιχειρηματική δράση.

Στην προσπάθεια ενίσχυσης του προγράμματος μέσω της εκδήλωσης επώνυμοι καλλιτέχνες και ομογενείς έχουν διαθέσει αντικείμενα και υπηρεσίες που θα τεθούν σε πλειστηριασμό όπως: κρουαζιέρες, πίνακες ζωγραφικής, κοσμήματα και άλλα ενυπόγραφα αντικείμενα. Επίσης από τη Διαδικτυακή πλατφόρμα www.ammado.com, δίνεται η δυνατότητα συνεισφοράς και υποστήριξης του προγράμματος ΣΥΝ στο ΠΛΗΝ με ασφάλεια και ευκολία (από όπου και αν είστε) με χρέωση στη πιστωτική σας κάρτα για καταθέσεις πάνω από 4 ευρώ.

Μπορείτε και εσείς από τη μεριά σας να υποστηρίξετε αυτή την τόσο σημαντική και ελπιδοφόρα πρωτοβουλία που θα βελτιώσει τη ζωή εκατοντάδων συνανθρώπων μας: καλύπτοντας την εκδήλωση με ζωντανές συνδέσεις μέσω των τοπικών σας ανταποκριτών, γράφοντας για την εκδήλωση, προβάλλοντας video και εν γένει δημοσιογραφικό υλικό από την εκδήλωση (πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την εκδήλωση).

Στη περίπτωση που επιθυμείτε να παρευρεθείτε στην εκδήλωση επικοινωνήστε μαζί μας για να δοθούν ονόματα και άδειες εισόδου.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η Μ.Κ.Ο. PRAKSIS

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση PRAKSIS, με βάση τα δύο Πολυϊατρεία στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τις Κινητές Ιατρικές της μονάδες στα σύνορα, το Κέντρο Υποδοχής Ασυνόδευτων Ανηλίκων στην Πάτρα, τα Κέντρα Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων (Αθήνα και Πειραιά) προσφέρει εδώ και 18 χρόνια άμεση και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ψυχολογική και νομική υποστήριξη σε γηγενείς άστεγους, άπορους, ανασφάλιστους, νεο-αφιχθέντες αιτούντες άσυλο, πρόσφυγες και μετανάστες, παλιννοστούντες, ασυνόδευτους ανηλίκους, παιδιά των φαναριών, αποφυλακισμένους καθώς και σε άλλες κοινωνικά και οικονομικά αποκλεισμένες ομάδες.

Mε το μοναδικό σε προληπτικό χαρακτήρα πρόγραμμα (Συν στο Πλην) προστατεύει οικογένειες Ελλήνων οι οποίοι λόγω ανεργίας αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα επιβίωσης και απειλούνται από αποκλεισμούς και αστεγία (2 άξονες προγράμματος : 1ος Κέντρα Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων, 2ος Κοινωνική Κατοικία).

Με κινητές μονάδες εξέτασης παρέχει δωρεάν εξετάσεις με το στοματικό υγρό (όπου το αποτέλεσμα βγαίνει σε 20 λεπτά) για τον ιό του H.I.V και την Ηπατίτιδα C. Λειτουργεί επίσης σε 24ωρη βάση τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης -800 11 11 600- για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νοσήματα και τον H.I.V .

Email : [email protected] , url: www.praksis.gr

ΤΡΟΠΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ PRAKSIS

ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ (www.ammado.com) με δυνατότητα συνεισφοράς και υποστήριξης, Μέσω Internet με εύκολο τρόπο μπορούν να γίνουν δωρεές μέσω πιστωτικής κάρτας .

ΜΕΣΩ ΤΡΑΠΕΖΗΣ κάνοντας κατάθεση στον παρακάτω λογαριασμό ALPHABANK Αρ. Λογαριασμού 104-00-2002014940 Εθνική Τράπεζα Αρ. Λογαριασμού 118/ 480048 64 Πειραιώς Αρ. Λογαριασμού 5039/030/226/803

(μετά την κατάθεσή σας ενημερώστε μας το συντομότερο δυνατό στο τηλέφωνο: 210 520 5200 για να μπορέσουμε να σας στείλουμε την απόδειξή σας)

ΜΕΣΩ WINBANK EASYPAY www.easypay.gr ή στο τηλ. 801 802 803 804 με χρέωση πιστωτικών καρτών

ΜΕΣΩ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ με απλή ταχυδρομική επιταγή στα εξής στοιχεία: Σωματείο PRAKSIS, Στουρνάρη 57, 10432, Αθήνα.

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα