National Geographic: Οι καλύτερες ταξιδιωτικές φωτογραφίες του 2013

00:56 5/8/2013 - Πηγή: TNSite

Ανάμεσα σε 15.500 επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους από όλο το κόσμο, νικητής του 25ου διαγωνισμού φωτογραφίας είναι ο Wagner Araujo, ο οποίος απαθανάτισε έναν αγώνα δρόμου στον νερό στη Βραζιλία.

"Οι φακοί μου έγιναν μούσκεμα αλλά με αποζημίωσε η ενέργεια και ο ζήλος των διαγωνιζόμενων", είπε ο ίδιος, ο οποίος κέρδισε μια 10ημερη εκδρομή στα Γκαλαπάγκος μαζί με άλλο ένα άτομο που επιθυμεί.

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Max Seigal, ο οποίος έφτασε μέχρι το Εθνικό Πάρκο Canyonlands, στη Γιούτα, ελπίζοντας πως θα απαθανατίσει με

τον φακό του ερείπια με φόντο τα αστέρια. Αντ'αυτού φωτογράφισε μια δραματική καταιγίδα και κέρδισε μια επταήμερη επίσκεψη στο εργαστήριο φωτογραφίας του περιοδικού στη Santa Fe.

Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Yahai Bonneh, ο οποίος κατάφερε να φωτογραφίσει τσιτάχ τα οποία σκαρφάλωσαν στο όχημα κάποιων τουριστών στο Εθνικό Πάρκο Masai Mara, στην Κένυα. Το βραβείο του ήταν μια 6ήμερη κρουαζιέρα για δύο.

Ανάμεσα στους υπόλοιπους βραβευθέντες ήταν ο Marcelo Salvador, απαθανατίζοντας κάπου στη Μιανμάρ μια γυναίκα να μαζεύει νερό σε ένα ποτάμι, Graham McGeorge, για την κουκουβάγια- "χαμαιλέοντα", ο Michelle Schantz που φωτογράφισε το παιδί ενός κυνηγού ταράνδων στη Νορβηγία.

Επίσης, ο Hideyuki Katagiri που απαθανάτισε το άνθισμα των κερασιών που ονομάζονται Sakura στα Γιαπωνέζικα, ο Gergely Lantai-Csont ο οποίος κατάφερε να προσεγγίσει μια κλειστή αίρεση στο Κονγκό, ονόματι Tatahonda, ο Nikola Smernic που φωτογράφισε το ηλιοβασίλεμα με ένα πιανίστα στη Νέα Ζηλανδία, ο Chan Kwok Hung που απαθανάτισε ένα παραδοσιακό τελετουργικό(Guanjiang Shou) στη Ταΐβάν και τέλος το βραβείο των αναγνωστών πήγε στον Dody Kusuma για τη φωτογραφία του " Μια άλλη προοπτική της μέρας", με έναν ψαρά να πετά τα δίχτυα του στο ηλιοβασίλεμα στην Ινδονησία.

Οι φωτογραφίες χωρίστηκαν σε 4 κατηγορίες: ταξιδιωτικά πορτραίτα, εξωτερικές εικόνες, αίσθηση του περιβάλλοντος, και αυθόρμητες στιγμές.

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα