Kάτι μαγικό! 0-3

00:01 3/10/2013 - Πηγή: TNSite

Ο Ρομπέρτο έπιανε τα... άπιαστα, ο Μήτρογλου έβαζε γκολ σπάνιας κλάσης και ο Ολυμπιακός έτσι... μαγικά ΔΙΕΣΥΡΕ την Άντερλεχτ (0-3).

Έτσι έπαιξε

Ο Μίτσελ άφησε εκτός αποστολής Κάμπελ, Σαλίνο, ενώ προτίμησε να βγάλει από την ενδεκάδα και τον Χολέμπας. Ο Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Μανιάτης με τον Μπονγκ αριστερά στην άμυνα, οι Μανωλάς και Σιόβας τα δύο στόπερ. Αμυντικά

χαφ ο Σάμαρης και ο Ντινγκά, στα δύο άκρα ο Βάις με τον Ολαϊτάν και ο Σαβιόλα λίγο πιο πίσω από τον Μήτρογλου στην κορυφή της επίθεσης.

Ευκαιρίες η Άντερλεχτ, γκολ ο Ολυμπιακός!

Η Αντερλεχτ ήταν αυτή που μπήκε δυνατά στο ματς, ταχύτητα και δύναμη έβαλαν τους Βέλγους στην περιοχή του Ολυμπιακού που αδυνατούσε να κρατήσει μπάλα. Οι γραμμές μακριά, Βάις και Ολαϊτάν δεν έδιναν στηρίγματα και οι Πειραιώτες δεν μπορούσαν να αντιδράσουν.

Με τους Βέλγους να είναι κινητικοί, αλλά και να αλλάζουν γρήγορα είχαμε τρεις φάσεις στο πρώτο τέταρτο, ωστόσο Πραέτ και Μπρούνο δεν βρήκαν στόχο από καλή θέση. Μάλιστα, στο 15' από σοβαρό λάθος του Ρομπέρτο ο Νόουτνικ δεν πλάσαρε σωστά.

Ωστόσο, ο Ολυμπιακός κόντρα στη ροή του ματς κατάφερε να παγώσει το «Βαντεν Στοκ». Πρώτη κόντρα, ο Σαβιόλα έβγαλε στον Μήτρογλου, ο οποίος δεν άφησε την ευκαιρία να πάει ανεκμετάλλευτη πετυχαίνοντας το 7ο γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι Βέλγοι πάντως δεν πτοήθηκαν, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» δεν το πήραν πάνω τους. Από το 19' και έπειτα άρχισε... καταιγίδα ευκαιριών, με τον Ρομπέρτο στο 19' να κάνει τεράστια επέμβαση σε ενέργεια του Σουάρες. Ο Μήτρογλου με πολύ καλό σουτ προσπάθησε να ξυπνήσει τους συμπαίκτες, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Οι γηπεδούχοι πίεζαν, οι αμυντικοί των Πειραιωτών δεν άντεχαν την πίεση και στο 24' ο Σάμαρης έκανε ανόητο πέναλτι στον Κλίεσταν.

Ο Μίτροβιτς πήρε τη μπάλα, αλλά ο Ρομπέρτο το έκανε όπως στην πρεμιέρα και κράτησε την ομάδα του όρθια! Τα προβλήματα στα άκρα και η αδυναμία του άξονα να κρατήσει τη μπάλα είχε την Αντερλεχτ διαρκώς στην επίθεση. Μάλιστα, στο 31' ο Πραέτ είχε νέα μεγάλη φάση, αλλά είδε τη μπάλα να βγαίνει άουτ. Ο Σιόβας ήταν ο καλύτερος στο αμυντικό κομμάτι, είχε σωτήριες επεμβάσεις και ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάει νικητής στα αποδυτήρια.

Τους... τρέλανε ο Μήτρογλου!

Το ξεκίνημα στην επανάληψη; Εφιαλτικό... Ο Ολυμπιακός μπήκε φοβισμένα και σε έξι λεπτά η Αντερλεχτ είχε τρεις κλασικές ευκαιρίες. Στο 47' ο Ζιλέ δεν μπόρεσε να σκοράρει από κοντά, στο 52' ο Σουάρες δεν μπόρεσε από ιδανική θέση να σκοράρει και στο 53' ο Ρομπέρτο νίκησε τον Μίτροβιτς σε ανεπανάληπτο τετ α τετ!

Η συνέχεια; Ο Ολυμπιακός ανάγκασε τον Βαν ντε Μπρομ να μείνει στον πάγκο αποσβολωμένος και αιτία ήταν ο Μήτρογλου. Η κεφαλιά του Ντινγκά έβγαλε τον διεθνή φορ σε θέση βολής και ο Καμίνσκι μάζεψε για δεύτερη φορά τη μπάλα από τα δίχτυα του! Ο Μίτσελ πέρασε τον Φουστέρ στη θέση του αρνητικού Ολαϊτάν, οι Πειραιώτες συμμάζεψαν την κατάσταση, κράτησαν μπάλα και έδωσαν στη νίκη τους πανηγυρικό τόνο. Η ασίστ του Φουστέρ στο 72' και η γκολάρα του Μήτρογλου διαμόρφωσαν τη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη (3-0) στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Μήτρογλου έγινε ο πρώτος Ελληνας που πετυχαίνει χατ τρικ στο Champions League και οι αμυντικοί της Αντερλεχτ θα τον θυμούνται χρόνια...

Man of the match: Ο Μήτρογλου. Εξαιρετικό παιχνίδι από τον Έλληνα φορ που έβαλε τρία γκολ. Ειδικά το τελευταίο του τέρμα ήταν υπέροχο. Ο διεθνής στράικερ έδειξε και πάλι την εκτελεστική του δεινότητα με το χατ τρικ του.

Στο ύψος του: Από μεριάς του Ολυμπιακού ο Ρομπέρτο έχει βγάλει άκρως θετικό πρόσημο, αποκρούωντας ένα πέναλτι και κάνοντας σημαντικές επεμβάσεις. Καλό ματς από τον Μανιάτη ιδίως στο Β' μέρος καθώς και από τον Σιόβα ενώ σημαντική ήταν και η συνεισφορά του Φουστέρ (και αμυντικά και δημιουργικά) από τα πόδια του οποίου έχει βγει το τρίτο γκολ του Μήτρογλου. Από την Άντλερλεχτ πάλεψε πιο πολύ ο Μπρούνο.

Αδύναμος κρίκος: Ο Σάμαρης. Αρκετά τα λάθη από τον Έλληνα μέσο που έχει κάνει πέναλτι και δεν ικανοποίησε με την απόδοσή του. Προβλήματα είχαν και τα άκρα του Ολυμπιακού ειδικά στην επίθεση. Οι Βέλγοι από μέρους τους είχαν μία άμυνα σε κάκιστη κατάσταση και ενώ η γραμμή κρούσης τους έχει χάσει τα... άχαστα.

Η γκάφα: Την έχει κάνει ο Ανδρέας Σάμαρης στην φάση του πέναλτι πάνω στον Κλίεσταν. Εάν δεν ήταν ο Ρομπέρτο να πιάσει το πέναλτι το παιχνίδι θα μπορούσε να είχε πάρει άλλη τροπή.

Το στραγάλι: Χωρίς πολλά προβλήματα η διαιτησία του Νορβηγού Χάγκεν. Και εκείνος και οι βοηθοί του δεν έχουν κάνει σοβαρά λάθη στο Άντερλεχτ-Ολυμπιακός και δεν έχουν επηρεάσει την ροή της αναμέτρησης.

Το ταμείο: Ο Μήτρογλου έκανε τα πάντα, ο παίκτης - γκολ πέτυχε χατ τρικ και στην μέτρια εικόνα της ομάδας έστειλε τον Ολυμπιακό στα αστέρια! Ο πρώτος Έλληνας που πετυχαίνει χατ τρικ στο Champions League και το 3-0 βάζει δυνατά τον Ολυμπιακό στο κόλπο της πρόκρισης. Σούπερ ο Ρομπέρτο, με τους «ερυθρόλευκους» να πετυχαίνουν διάνα με το δανεισμό του, εξαιρετικός ο Μανιάτης του β' μέρους, όπως και ο Σιόβας, αλλά και ο Φουστέρ που μπήκε και έδωσε κίνηση στην ομάδα του. Η Άντερλεχτ έχασε πολλές κλασικές ευκαιρίες, ωστόσο τα εκατομμύρια που δόθηκαν στον Μίτροβιτς δεν έπιασαν τόπο στο αποψινό ματς.

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ: Καμίνσκι, Ζιλέ, Κουγιατέ, Νόιτινκ, Ν' Σακαλά, Τιέλεμανς, Κλιέσταν, Μπρούνο, Σουάρεζ, Πραέτ (74' Ατσεαμπόνγκ), Μίτροβιτς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Μανιάτης, Μπονγκ, Μανωλάς, Σιόβας, Ντινγκά, Σάμαρης, Βάις, Ολαϊτάν (57' Φουστέρ), Σαβιόλα (65' Ντομίνγκες, 76' Χολέμπας), Μήτρογλου.



Keywords
Τυχαία Θέματα