Honda CRV 1.6 i-DTEC. Ισορροπία επιδόσεων, οικονομίας, ασφάλειας και λειτουργικότητας

03:57 11/12/2013 - Πηγή: TNSite

Ο νέος 1.6 i-DTEC έχει σχεδιαστεί ειδικά για την Ευρωπαϊκή αγορά, προκειμένου να ικανοποιήσει την αυξανόμενη ζήτηση για κινητήρες diesel χαμηλών ρύπων. Η νέα έκδοση CR-V θα κατασκευάζεται αποκλειστικά για την Ευρώπη στο νέο εργοστάσιο παραγωγής της Honda στο Swindon όπως και το Civic 1.6 i-DTEC, το οποίο παρουσιάστηκε φέτος τον Ιανουάριο, επιβεβαιώνοντας τη σπουδαιότητα αυτού του πετρελαιοκινητήρα στα σχέδια πωλήσεων

της Honda στην Ευρώπη.

Καθώς όλο και περισσότεροι καταναλωτές ζητάνε μείωση του κόστους χρήσης, η τάση για 2WD diesel SUV έχει αυξηθεί και τώρα αντιπροσωπεύει πάνω από το ένα τέταρτο της συνολικής αγοράς C-SUV στην Ευρώπη. Το νέο CR-V 1.6 i-DTEC απαντά σε αυτή την τάση με απαράμιλλη οικονομία καυσίμου και εκπομπές CO2 μόλις 119g/km και γίνεται ακόμη πιο ελκυστικό για τον ιδιοκτήτη του αφού τα τέλη κυκλοφορίας είναι μόλις 107,1€.

Το νέο CR-V 1.6 i-DTEC διαθέτει την πρακτικότητα και το στυλ ενός SUV το οποίο με τη χρήση ενός μικρού κινητήρα diesel πετυχαίνει χαμηλό λειτουργικό κόστος με κατανάλωση 4,5 l/100km. Σχεδιαστικά διατηρεί το ύφος και το χαρακτήρα της 4ης γενιάς CR-V όπως και την εντυπωσιακή πρακτικότητα με χώρο αποσκευών που αγγίζει τα 1648 L.

Το νέο CR-V 1.6 i-DTEC εφοδιάζεται επίσης με διαιρούμενα 60/40 πίσω καθίσματα και με μηχανισμό εύκολης αναδίπλωσης, τα οποία πέφτουν τελείως με μία κίνηση. Τραβώντας απλά μία λαβή, το CR-V μπορεί να μεταμορφωθεί από πενταθέσιο επιβατικό σε πολυμορφικό όχημα μεταφοράς φορτίων.

Σύστημα Μετάδοσης

Το CR-V 1.6 i-DTEC χρησιμοποιεί το ίδιο ελαφρύ και συμπαγές σύστημα μετάδοσης που παρουσιάστηκε στο Civic 1.6 i-DTEC. Αυτό το 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο είναι 7kg ελαφρύτερο από το αντίστοιχο σύστημα του 2.2 i-DTEC βοηθώντας τον κινητήρα στην παραγωγή μέγιστης ροπής 300NM.

Το σύστημα μετάδοσης προσφέρει:

•Κορυφαία απόδοση μετάδοσης

•Ομαλή και ακριβή αίσθηση στην αλλαγή σχέσεων

•Νέο σύστημα όπισθεν που είναι πιο αθόρυβο και προσφέρει βελτιωμένο φορτίο λειτουργίας.

Η 4η γενιά CR-V χαρακτηρίζεται για τη βελτίωση της ευστάθειας, της άνεσης και της δυναμικής συμπεριφοράς. Το CR-V 1.6 i-DTEC απολαμβάνει τα παραπάνω πλεονεκτήματα, ενώ η χρήση του μικρού diesel σε συνδυασμό με 2WD μείωσε το βάρος του, με αποτέλεσμα τη βελτίωση της οικονομίας καυσίμου, ένα ελαφρύτερο σύστημα διεύθυνσης και καλύτερη αίσθηση στο τιμόνι για τον οδηγό. Η οδική συμπεριφορά που θυμίζει αυτοκίνητο με χαμηλό αμάξωμα επιτυγχάνεται με συστήματα ανάρτησης και διεύθυνσης προσαρμοσμένα ώστε να προσφέρουν αξιοπιστία και άνεση στο ταξίδι με το CR-V 1.6 i-DTEC.

News247

Keywords
Τυχαία Θέματα