«H υψηλή γαστρονομία της VIP πτέρυγας του Κορυδαλλού»

22:42 1/8/2013 - Πηγή: TNSite
Ειδικό αφιέρωμα στην πτέρυγα VIP των φυλακών Κορυδαλλού φιλοξενεί η γαλλική εφημερίδα Le Figaro, στο οποίο αναφέρεται ότι οι κρατούμενοι παραγγέλνουν φαγητό delivery, το οποίο περιλαμβάνει καπνιστό σολομό, ενώ ειδική αναφορά γίνεται και στην πισίνα, που υπήρχε μέχρι πρότινος για να δροσίζονται τα υψηλά πρόσωπα.

«Μέσα στο λήθαργο του καλοκαιριού», όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ το ρεπορτάζ,

«εάν υπάρχει ένα μέρος που μπορεί να προστατευθεί κανείς καλύτερα από τον καύσωνα, αυτό είναι αναμφίβολα η πτέρυγα 6 της φυλακής του Κορυδαλλού στη νότια Αθήνα». «Μπορεί βεβαίως το κτίριο να είναι παραμελημένο», όπως αναφέρει το δημοσίευμα, «αλλά οι τρόφιμοι της πτέρυγας 6 απολαμβάνουν ένα καθεστώς προνομιακό».

Οι κρατούμενοι «Περνούν την ημέρα τους σε ιδιωτικό προαύλιο», αναφέρει η Le Figaro. «Διαβάζουν εφημερίδες, βιβλία, περιοδικά σε διαφορετικές γλώσσες και παίζουν τάβλι…». «Όντας συνηθισμένοι σε ένα κάποιο επίπεδο γαστριμαργίας (art de la table), δεν διστάζουν να παραγγείλουν φαγητό απ’ έξω»… «Πριν κάποιο καιρό, στο τέρμα του προαυλίου, υπήρχε και μία μικρή πισίνα, η οποία τους επέτρεπε να δροσίζονται… Καλύφθηκε ωστόσο μετά από σχετικές αποκαλύψεις του ελληνικού Τύπου».

«Τριανταένα χρόνια δουλεύω εδώ και δεν έχω ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο: υπηρεσίες πέντε αστέρων. Ευτυχώς που σε λίγες μέρες παίρνω τη σύνταξή μου», δηλώνει αγανακτισμένος ο Αντώνης Αραβαντινός, γνωστός συνδικαλιστής των σωφρονιστικών υπαλλήλων. «Όλοι αυτοί οι κροίσοι παραγγέλνουν το φαγητό τους, με καπνιστό σολωμό και απολαμβάνουν τις ανέσεις τους την ώρα που η φυλακή είναι κορεσμένη», λέει ο Αραβαντινός.

«Οι υπόλοιπες πτέρυγες του σωφρονιστικού καταστήματος δεν μοιάζουν σε τίποτα με την πτέρυγα VIP», γράφει η γαλλική εφημερίδα. «Τα κελιά δεν είναι ούτε τόσο ευρύχωρα, ούτε τόσο ήσυχα. Μετράμε κατά μέσο όρο έξι άτομα στριμωγμένα σε 30 τ.μ. Το αποτέλεσμα είναι να κρατούνται 12.500, την ώρα που οι εγκαταστάσεις μπορούν να φιλοξενήσουν 8.500».

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα