Facebook Home: Το νέο λειτουργικό που θα φέρει τα πάνω κάτω στον κόσμο των smartphones

10:43 5/4/2013 - Πηγή: TNSite

"Η εμπειρία του τηλεφώνου αλλάζει. Η λειτουργία του δεν επικεντρώνεται πλέον στις εφαρμογές αλλά στους ανθρώπους."

Κάπως έτσι παρουσίασε σήμερα ο Mark Zuckerberg το Facebook Home, που όπως είπε, θα κάνει το Facebook τη βασικότερη λειτουργία για κάθε android smartphone.

Το

Facebook Home αποτελεί ουσιαστικά μία ομάδα εφαρμογών που αποκτά τον "έλεγχο" του Android κινητού, βάζοντας τις λειτουργίες του Facebook στην κορυφή της προτεταιότητας του χρήστη, ανεξάρτητα αν αυτός σερφάρει από το κινητό στο διαδίκτυο, παίζει Angry Birds, ή γράφει ένα email.

Κατά τον Zuckerberg, οι εφαρμογές αποτελούν την κληρονομιά του κόσμου των ηλεκτρονικών υπολογιστών, όπου κάποιος πρέπει να πατήσει ένα κουμπί για να ξεκινήσει μία εφαρμογή. Αυτό, κατά τα λεγόμενά του, έχει λογική στους desktop και τους laptop, αλλά όχι στα κινητά, καθώς η σχέση του χρήση με το smartphone είναι διαφορετική, μια και το έχει συνέχεια μαζί του.

Παράλληλα με την παρουσίαση του Facebook Home, ανακοινώθηκε και η κυκλοφορία ενός νέου smartphone από την HTC, του HTC First.

Θα «τρέχει» με το λογισμικό Facebook Home και θα διαθέτει διπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 400 και οθόνη 4,3 ιντσών.

Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας AT&T εξασφάλισε κάθε μοντέλο HTC First που πουλάει σε συνδρομητές της να κοστίζει μόλις 99,99 δολάρια.

Το Facebook Home, αλλά και το HTC First θα ξεκιησουν να διατίθονται στις 12 Απριλίου. Το λειτουργικό Facebook Ηοme, θα είναι διαθέσιμο από το Google Play και αρχικά θα μπορούν να το εγκαταστήσουν μόνο οι κάτοχοι HTC και Samsung. Σταδιακά θα διατεθεί και για άλλες Android συσκευές αλλά και tablets.

Δείτε την επίση σελίδα για το Facebook Home, πατώντας εδώ.



newmoney

Keywords
Τυχαία Θέματα