Eurovision 2014 χωρίς την Κύπρο και χωρίς το 12 της!

18:56 7/10/2013 - Πηγή: TNSite

Η Κύπρος τελικά το 2014 θα απέχει από τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision , λόγω της οικονομικής κρίσης, όπως ανακοίνωσε το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου (ΡΙΚ). "Το Συμβούλιο κατέληξε στην απόφαση αυτή, αφού προσμέτρησε και τα αισθήματα της κοινής γνώμης όπως έχουν διαμορφωθεί λόγω της οικονομικής κρίσης. Έλαβε επίσης υπόψη την περαιτέρω μείωση του προϋπολογισμού του ΡΙΚ

για το 2014, και την ανάγκη για δραστικές περικοπές στις δαπάνες για τα προγράμματα. "Στην τελευταία Γιουροβίζιον στο Μάλμε της Σουηδίας η αξιοπρεπέστατη συμμετοχή της Δέσποινας Ολυμπίου «Αν με θυμάσαι» δεν μπόρεσε να ξεπεράσει την δυσκολία του α’ ημιτελικού (οι ημιτελικοί έχουν γίνει στην κυριολεξία απρόβλεπτοι) και έμεινε εκτός αδίκως από την τελική βραδιά.

Η Κύπρος λοιπόν αναμένεται να μην δώσει το παρών στην Eurovision του 2014 στη Δανία. Όπως έγραψε η εφημερίδα «Έθνος», μετά την Κροατία και η Κύπρος ανακοίνωσε επίσημα την αποχώρησή της από τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, τουλάχιστον για το 2014.Για την Ελλάδα δεν έχουμε ακούσει κάτι μέχρι στιγμής αλλά ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί και αν τον διαγωνισμό θα τον μεταδώσει η νέα ΔΤ (Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση).

Δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν κι άλλες χώρες είτε για οικονομικούς είτε και για διαφορετικούς λόγους και αιτίες. Παράδειγμα η Τουρκία φέτος δεν πήρε μέρος λόγω διαμαρτυρίας της για το σύστημα της βαθμολογίας!

Πόπη Π

Madata

Keywords
Τυχαία Θέματα