Eurovision 2013: Καλέ έχουμε πρώτο ημιτελικό απόψε. Βίντεο

09:50 14/5/2013 - Πηγή: TNSite

Και ήρθε η ώρα της μουγκής Eurovision! Θέλεις η κρίση, θέλεις οι πανελλαδικές εξετάσεις με τα χακί, θέλεις η ελληνική φετινή συμμετοχή που δεν είναι του γούστου πολλών, θέλεις η χαμηλήπερσινή θέση ... όλα οδήγησαν σε μία άτονη Eurovision για την Ελλάδα

μέχρι σήμερα, Τρίτη 14 Μαϊου που ξεκινά ο πρώτος ημιτελικός.
Απόψε όλο μας το ενδιαφέρον στην συμμετοχή της Κύπρου.
Η ΝΕΤ θα μεταδώσει ζωντανά τον πρώτο ημιτελικό του 58ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, σήμερα Τρίτη 14 Μαΐου στις 22.00.

Η Ελλάδα θα εμφανιστεί τη βραδιά του Δεύτερου Ημιτελικού (Πέμπτη 16 Μαΐου) στην ένατη θέση με το "Alcohol is Free", που ερμηνεύουν οι Koza Mostra και ο Αγάθωνας Ιακωβίδης, σε μουσική των Στάθη Παχίδη και Ηλία Κόζα και στίχους Ηλία Κόζα.
Τον σχολιασμό για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο της ΕΡΤ θα κάνουν η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Η σειρά εμφάνισης στον αποψινό ημιτελικό, έχει ως εξής:

Α' ημιτελικός
1. Αυστρία
2. Εσθονία
3. Σλοβενία
4. Κροατία
5. Δανία
6. Ρωσία
7. Ουκρανία
8. Ολλανδία
9. Μαυροβούνιο
10. Λιθουανία
11. Λευκορωσία
12. Μολδαβία
13. Ιρλανδία
14. Κύπρος
15. Βέλγιο
16. Σερβία

Χθες το βράδυ έγινε η Δεύτερη Τελική πρόβα σε ρυθμό παράστασης, Πρόβα του Πρώτου Ημιτελικού, όπου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μέσω κλειστού κυκλώματος και να ψηφίσουν οι πενταμελείς εθνικές επιτροπές των 16 χωρών που συμμετέχουν σε αυτόν, καθώς και από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία από τις "Big 5" και τη διοργανώτρια Σουηδία.

Το τηλεοπτικό κοινό από τις χώρες αυτές ψηφίζει κατά την αποψινή ζωντανή μετάδοση. Στην Ελλάδα, συντονιζόμαστε στις 22:00 με τη ΝΕΤ και παρακολουθούμε δίχως να ψηφίζουμε.

Στον Πρώτο Ημιτελικό δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο οι συμμετέχουσες χώρες του εν λόγω Ημιτελικού, καθώς και το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιταλία από τις «Big 5» και η διοργανώτρια Σουηδία. Η βαθμολογία κάθε χώρας προκύπτει από την τηλεψηφοφορία του κοινού και από Κριτική Επιτροπή, σε ποσοστό 50-50. Οι τηλεθεατές έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν όποιο τραγούδι επιθυμούν, εκτός από τη συμμετοχή της χώρας τους. Οι Έλληνες φίλοι του Διαγωνισμού δεν έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν στον Α' Ημιτελικό.

Η Ελλάδα διαγωνίζεται στην 9η θέση στον Δεύτερο Ημιτελικό, την Πέμπτη 16 Μαΐου, με το «Alcohol is Free», που ερμηνεύουν οι Koza Mostra και ο Αγάθωνας Ιακωβίδης, σε μουσική των Στάθη Παχίδη και Ηλία Κόζα και στίχους Ηλία Κόζα.

Madata

Keywords
Τυχαία Θέματα