48ωρη απεργία Πέμπτη και Παρασκευή στις εφορίες

13:24 26/6/2013 - Πηγή: TNSite

Την κήρυξη 48ωρης απεργίαςτην Πέμπτη και την Παρασκευή 27 και 28 Ιουνίου αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις ΔΟΥ (ΠΟΕ-ΔΟΥ).
Οι εργαζόμενοι στις εφορίες αντιδρούν «στις πολιτικές διάλυσης των υπηρεσιών και υποβάθμισης του εφοριακού κλάδου».

Η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση» καλεί τους εργαζόμενους στις ΔΟΥ σε μαζική και ενεργό συμμετοχή

για να αποτρέψουν και όχι να «παγώσουν» την επιχειρούμενη αναδιοργάνωση των ΔΟΥ.

Όπως τονίζει στην ανακοίνωσή της:

«Η κυβέρνηση προχωρά γοργά στην αναδιοργάνωση των ΔΟΥ. Ο Γεν. Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Θ. Θεοχάρης, με έγγραφό του στις 17-6-2013, ενημερώνει ότι σε 17 ΔΟΥ καταργούνται τα Τμήματα και Γραφεία Ελέγχου, αναστέλλεται η λειτουργία των Τμημάτων Δικαστικού και μεταφέρονται αρμοδιότητες και προσωπικό από 1-7-2013 σε άλλες ΔΟΥ. Μετακινούν υποχρεωτικά δεκάδες συναδέλφους από νομό σε νομό, από νησί σε νησί, από υπηρεσία σε υπηρεσία, διαλύουν και ξεσπιτώνουν οικογένειες αδιαφορώντας για το αν οι συνάδελφοι τα βγάζουν ή δεν τα βγάζουν πέρα.

Καλεί, όσους αδυνατούν να μετακινηθούν, να υποβάλουν έως τις 20-6-2013 "αιτιολογημένη" αίτηση παραμονής. Σε περίπτωση που γίνει δεκτή (!), ο συνάδελφος χάνει τα καθήκοντά του και θα τοποθετηθεί από τον προϊστάμενο της ΔΟΥ σε άλλη θέση. Σημειώνουμε ότι με τον πολυνόμο 4093/2012 μπορούν να μετακινήσουν τους υπαλλήλους σε οποιοδήποτε φορέα, με μεταβολή της υπηρεσιακής του σχέσης, υποβιβάζοντάς τον σε κατώτερη θέση, βαθμό και βαθμίδα με αντίστοιχη μείωση του μισθού, μπορούν να τον μετακινήσουν ακόμη και για την κάλυψη προσωρινών αναγκών, μεταβάλλοντας στην πράξη τη μόνιμη σταθερή δουλειά σε σύμβαση ορισμένου χρόνου. Στον ίδιο πολυνόμο προβλέπεται ότι εάν μέσα σε ένα χρόνο δεν υπάρξει κενή θέση για να μετακινηθούν όσοι βρίσκονται σε διαθεσιμότητα θα απολυθούν. Είναι φανερό ότι οι εκατοντάδες συνάδελφοι σε άλλες ΔΟΥ που κλείνουν, εντάσσονται στους 12.500 εργαζόμενους που άμεσα μπαίνουν σε κινητικότητα και δε θα απορροφηθούν όλοι.

Η αναδιοργάνωση των ΔΟΥ, που οδηγεί στο κλείσιμο, δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στις εφορίες. Έχει συνέπειες σε όλους του εργαζόμενους της τοπικής κοινωνίας, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, οι οποίοι θα είναι υποχρεωμένοι να ταλαιπωρούνται με πολύωρες και πολυδάπανες μετακινήσεις. Αποτελεί πλευρά της κατάργησης των τοπικών υπηρεσιών, των υπηρεσιών Υγείας και Παιδείας. Συνδέεται άμεσα με την εκχώρηση αντικειμένων και αρμοδιοτήτων σε μεγάλες ελεγκτικές εταιρείες κολοσσούς, την εκχώρηση της ταμιακής είσπραξης των φορολογικών εσόδων στις τράπεζες (με την αντίστοιχη βεβαίως προμήθεια), με το νεοσυσταθέν Σώμα Ελεγκτών. Αυτές οι αλλαγές σηματοδοτούν την ένταση της φοροληστείας του λαού που θα βρεθεί αντιμέτωπος απέναντι στις τράπεζες και το θεσμικό πλαίσιο που διαμορφώνεται για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών, ακόμη και της πρώτης κατοικίας.

Τώρα απαιτείται ΕΝΙΑΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ενάντια στις απολύσεις, στις ιδιωτικοποιήσεις, τη φοροληστεία, τις αντιδραστικές αλλαγές. Σύγκρουση με την κυβερνητική πολιτική και το αστικό κράτος. Η στάση των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΣΚΙ μέχρι τώρα έρχεται σαν ομαλή συνέχεια των όσων "ήξεις - αφήξεις" έπραξαν για το ζήτημα της αναδιοργάνωσης των ΔΟΥ και του σώματος των Ελεγκτών, της μέχρι τώρα συμμετοχής τους στους "διαλόγους" που τίποτα καλό δεν απέφεραν για τους εργαζόμενους, αλλά αντίθετα έδωσαν πολύτιμο χρόνο στην πολιτική ηγεσία και τέλος ως πιστή εφαρμογή των εντολών της συγκυβέρνησης - ΕΕ – ΔΝΤ για τις αναδιοργανώσεις - απολύσεις στο Δημόσιο Τομέα.

Συναδέλφισσες,συνάδελφοι

Η ΔΑΣ έγκαιρα προειδοποίησε ότι η αναδιοργάνωση είναι το όχημα:

1. Για την ένταση της φοροληστείας του λαού.

2. Για την εκχώρηση αντικειμένων στους ιδιώτες.

3. Για απολύσεις στο υπουργείο Οικονομικών.

Και στο όχημα αυτό συνεπιβάτες είναι κυβερνητικοί και οι "επίδοξοι" κυβερνητικοί συνδικαλιστές και παρατάξεις.

Συμμετέχουμε μαζικά και ενεργά στην απεργία 27 και 28 Ιουνίου 2013 για να αποτρέψουμε και όχι να "παγώσουμε" την επιχειρούμενη αναδιοργάνωση των ΔΟΥ.

ΤΩΡΑ ΕΝΙΑΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ».

Keywords
Τυχαία Θέματα