Υπό αυστηρούς όρους το δεύτερο πακέτο βοήθειας…

Ειδικοί όροι θα ισχύσουν κατά την καταβολή των 130 δις ευρώ, που αποτελούν το δεύτερο πακέτο βοήθειας, από την τρόικα.Το ποσό θα κατατεθεί σε ειδικό λογαριασμό στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ή σε άλλη κεντρική τράπεζα της Ευρωζώνης και θα εκταμιεύεται μόνο εφ΄ όσον τηρούνται οι όροι του μνημονίου.Οι
πιστώσεις δεν θα μπορούν να ανακληθούν τη στιγμή που θα έχουν δοθεί υπέρ της Ελλάδας, όμως ούτε η χώρα μας θα μπορεί να τα χρησιμοποιήσει όπως θέλει η εκάστοτε κυβέρνηση όπως γίνεται με τα χρήματα του μηχανισμού...
στήριξης.

Όταν η κυβέρνηση χρειάζεται χρηματοδότηση, θα υποβάλλει ειδικό αίτημα το οποίο θα εξετάζεται από τα επιτελεία της τρόικα, σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής».

Κατά προτεραιότητα, συνεχίζει η εφημερίδα, θα εγκρίνονται οι δαπάνες για το δημόσιο χρέος και θα έπονται οι εσωτερικές ανάγκες για μισθούς και συντάξεις, εφόσον η χώρα έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις που θα έχει αναλάβει με το νέο μνημόνιο.

Με απώτερο στόχο να μπορεί η χώρα να χρηματοδοτεί τις ανάγκες της με τα δικά της έσοδα από τους φόρους και υπό τις τρέχουσες συνθήκες η απόφαση αυτή θα οδηγήσει σε κατάργηση φορέων, σε απολύσεις στο Δημόσιο και στον περιορισμό των πρωτογενών δαπανών, ώστε να δημιουργηθούν πρωτογενή πλεονάσματα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, αυτό δείχνει δύο πράγματα. Πρώτον, ότι η τρόικα και η ΕΕ δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στην Ελλάδα, αναφορικά με την ορθή διαχείριση των δανείων και δεύτερον ότι και ότι δεν προτίθενται να αφήσουν την Ελλάδα να οδηγηθεί σε μία άτακτη χρεοκοπία.
Keywords
Τυχαία Θέματα