Βροχές και χιόνια σε όλη την χώρα

Ακραία είναι τα καιρικά φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Ισχυρές βροχοπτώσεις, θυελλώδεις άνεμοι, χιόνια και παγετός στα ορεινά και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας συνθέτουν το σκηνικό....

Στην Αθήνα βρέχει καταρρακτωδώς και η κατάσταση είναι δύσκολη στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Τη νύχτα ανεμοθύελλα έπληξε την Ηλεία, από την περιοχή του Κατακόλου, έως και την Σκαφιδιά με αποτέλεσμα αρκετές ζημιές κυρίως σε δέντρα και καλλιέργειες. Ο Πηνειός φούσκωσε
επικίνδυνα.

Οι καταρρακτώδεις βροχές, εξάλλου, βούλιαξαν ακόμα και τις βάρκες στην Ξάνθη.

Η εμφάνιση του χιονιά δε, στα ορεινά των δήμων Καλαμπάκας και Πύλης, έχει οδηγήσει 22 μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και των προαναφερόμενων Δήμων να επιχειρούν ώστε να κρατηθεί ανοιχτό το οδικό δίκτυο του νομού.
Δύσκολη η κατάσταση και στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, όπου η κίνηση προς τα χιονοδρομικά κέντρα γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Συγκεκριμένα, δυσκολίες στην κυκλοφορία από τα χιόνια αντιμετωπίζουν τα οχήματα που κινούνται στην επαρχιακή οδό Άρνισας – Βόρρα, από το 9ο χιλιόμετρο και πάνω, καθώς και στις οδούς Φλώρινας – Καστοριάς, μέσω Βίγλας, και Φλώρινας – Κρυσταλλοπηγής, καθώς επίσης στην επαρχιακή οδό Καστοριάς – Ιωαννίνων, μέσω Νεστορίου, και προς το χιονοδρομικό της Βασιλίτσας Γρεβενών.
Τα ξημερώματα χρειάστηκε η παρέμβαση της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό δύο οχημάτων στο Νεστόριο Καστοριάς.
Keywords
Τυχαία Θέματα