Βρήκαν έναν από τους δράστες της επίθεσης στο Μ. Τριανταφυλλόπουλο

Την ταυτότητα του ενός από τους τέσσερις Αλβανούς εντόπισαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας μέσα στο τζιπ του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, όπου βρήκαν μία τσάντα με το μικρό όνομα του ενός από τους τέσσερις Αλβανούς που πραγματοποίησαν την ένοπλη ληστεία και τις αλλεπάλληλες επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών τη νύχτα που πέρασε στη Νέα Ερυθραία...
Πρόκειται για τον Αλβανό Κριστιάν, 21 χρόνων, για τον οποίο βρέθηκαν αρκετά στοιχεία, ενώ έχει απασχολήσει
και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές με ανάλογες ληστείες.
Μέσα σε τσάντα, στο ίδιο τζιπ, οι δράστες εγκατέλειψαν τρεις χειροβομβίδες, από τις οποίες είχαν βγάλει τους πυροκροτητές για δική τους ασφάλεια, καθώς επίσης οι δράστες αφαίρεσαν από το ντουλαπάκι του συνοδηγού το πιστόλι του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.
Από το ίδιο αυτοκίνητο, οι δράστες αφαίρεσαν επίσης και ασυρμάτους του Μ. Τριανταφυλλόπουλου, ο οποίος τους κατέχει γιατί είναι ραδιοερασιτέχνης.
Οι αστυνομικοί επίσης αναζητούν στην ευρύτερη περιοχή δύο κλεμμένα αυτοκίνητα, με τα οποία από ό,τι φαίνεται έφτασαν οι δράστες στο σπίτι της οδού Παπαναστασίου 41, στη Νέα Ερυθραία.
Στην κατάθεσή του στην αστυνομία, ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος, μεταξύ άλλων φέρεται ότι δήλωσε:
«Βρισκόμουνα στο σπίτι μου μαζί με τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου και ένα φίλο μου. Όταν άκουσα τους πυροβολισμούς, βγήκα με το φίλο μου από το σπίτι μου, επιβιβαστήκαμε στο Porsche Cayenne και ξεκινήσαμε για να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει. Σε μικρή απόσταση από το σπίτι μου, συναντήσαμε τέσσερις ενόπλους που φορούσαν μαύρα και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους full face. «Στην αρχή νομίσαμε», συνεχίζει ο Μ. Τριανταφυλλόπουλος, ότι πρόκειται για αστυνομικούς, αλλά στη συνέχεια καταλάβαμε ότι ήταν κακοποιοί. Οι δύο από αυτούς κρατούσαν καλάσνικοφ, ο τρίτος υποπολυβόλο MP5 και ο τέταρτος ένα πιστόλι clock».
Οι αστυνομικοί που πραγματοποιούν τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών προσπαθούν να διαπιστώσουν αν πρόκειται για τους ίδιους δράστες, οι οποίοι πριν από τρεις μέρες πραγματοποίησαν την ένοπλη ληστεία στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο της Βάρδας Ηλείας, όπου οι πέντε ένοπλοι έριξαν τουλάχιστον 40 σφαίρες με καλάσνικοφ κατά του αστυνομικού τμήματος της Βάρδας που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το Τ.Τ. ή αυτούς που είχαν πραγματοποιήσει επίθεση στα διυλιστήρια Ασπροπύργου και φεύγοντας πυροβόλησαν περιπολικό της Άμεσης Δράσης, στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου ή πρόκειται για ομάδα κακοποιών που έχουν βαρύ οπλισμό και έχουν πραγματοποιήσει πολλές ανάλογες ληστείες.
Κοντά στο σημείο όπου διέφυγαν οι δράστες, βρήκαν ένα πιστόλι τύπου Τοκάρεφ 762, κατασκευασμένο στην πρώην Σοβιετική Ένωση.
Keywords
Τυχαία Θέματα